Hur väljer jag det bästa Range Hood Filter?

May 3

Välja den bästa köksfläkt filter för ditt kök beror på vilken typ av spiskåpan som du har, vilken typ av matlagning som du gör och storleken på ditt kök. Det finns två grundläggande typer av spiskåpan filter. Den första är permanenta filter, och den andra är av engångstyp.

Permanenta filter är typiskt tillverkade av aluminium eller annan metall. De är avsedda att pågå under hela livet på din avluftshuv. För att arbeta mest effektivt, behöver en köksfläkt filter för att vara rena. Permanenta filter måste tas bort och rengöras regelbundet.

Tillverkaren av spiskåpan filtret kommer att ge dig en rekommenderad schema för städning, liksom den lämpligaste metoden för att göra rengöring. Det är viktigt att följa dessa rekommendationer noga. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i tömning garantin inte bara filtret, men hela köksfläkt.

En engångsköksfläkt filter är designad för att använda för en viss tidsperiod. Vid slutet av denna tid tas det bort och ersättas med ett nytt filter. Engångsfilter är ofta gjorda av träkol. Träkol gör ett utmärkt jobb med att filtrera och rengöring unken köksluften.

Valet mellan permanenta eller engångsköksfläkt filter kommer troligen att beslutas av stil av avluftshuv som du köper. Om du väljer en köksfläkt med ett permanent filter, bör det inte komma med rätt filter. Om du väljer en köksfläkt med ett engångsfilter, kan det vara nödvändigt att välja rätt filter för din huva.

Det är troligt att tillverkaren kommer att ge dig en rekommenderad köksfläkt filter för frånluftsfläkt. Om du har ett val mellan mer än ett märke och stil finns det flera saker att tänka på. Att välja en disponibel köksfläkt filter med kol är ett utmärkt sätt att få den bästa filtreringen möjligt. Titta också på specifikationerna för varje filter som du funderar på. De bör ge ett nummer som du kan använda för att jämföra effektiviteten.

Kostnaden är en annan faktor när man väljer köksfläkt filter. Ju renare filtret i ditt kök är, kommer det renare luften i ditt kök bli. Ett rent filter minskar också belastningen på motorn i din avluftshuv, förlänga dess livslängd.

Det finns flera villkor som kan leda till att behovet av att förändra din köksfläkt filter oftare än förväntat. Om du har ett stort kök, kommer avgashuven har en hel del luft att filtrera, vilket kommer att göra att den behöver mer frekvent utbyte. Dessutom, om du laga en hel del, speciellt fet mat, kommer du att hitta spisfläkten filtret behöver frekvent byte.

  • Spiskåpan filtrera bort föroreningar som orsakar lukt att utvecklas i köket.