Vad är en skruvmejsel Bit?

July 26

En skruvmejsel bit är ett tips som passar in i slutet av en manuell eller elektrisk multi bit skruvmejsel. Dessa bitar har typiskt en axel i ena änden och en skruvmejsel spets på den andra änden. Flera typer av tips finns, beroende på ens behov, inklusive den gemensamma spår- och Phillips bitar. Skruvmejsel bitar kan göras från antingen mycket hård eller mjuk metall. Vissa bitar är ännu magnetisk, och andra kan ha lite på varje ände.

Skruvmejsel bitar består vanligtvis av ett skaft och en spets. Axeln av en skruvmejsel bit är typiskt en hexagonal form, med sex plana sidor. Denna axel är ofta insatt i änden av en skruvmejsel som har en bitshållare. Formen på skaftet hindrar biten från att vrida sig inuti bitshållaren.

Spetsen änden av en skruvmejsel bit kan ha många former. Denna del av bit är gjord för att passa in i huvudet på en skruv. Som skruvmejseln roteras, den bit roterar också. Denna åtgärd är vad vänder skruven.

Bits finns med flera, olikformade spetsar. De olika former används för att dra åt eller lossa olika typer av skruvar. En platt skruvmejsel till bit används vanligtvis på en rak slits skruv, vilken är en av de mest använda skruvar. Cheferna för dessa skruvar har en enda spår över toppen.

En stjärnskruvmejsel bit används på en annan mycket vanlig typ av skruv. Den Phillips skruv innehåller normalt två kortplatser. Dessa två kortplatser är ordnade i ett kors mönster på skruvskallen. En Torx skruvmejsel bit har en spets formad som en sex pekade stjärna. Fyrkantiga och hexagon skruvdragarbits finns också.

Powered skruvdragare bör endast ha bits gjorda av mycket hård metall in i dem. Detta kommer att bidra till att förhindra skador på skruvmejseln lite. Mjukare bits bör användas i manuella skruvmejslar. Hårdheten av bitarna är ofta listad paketet med en skruvmejsel bit kit.

Magnetiska bits, som innehar en skruv till bitarna, finns också. Dessa kan komma väl till pass för små skruvar, eller skruvar på svåråtkomliga ställen. Istället för att släppa en skruv som kan gå vilse, kan en individ använda en magnetisk skruvmejsel lite.

En dubbel-ended skruvmejsel bit kan också komma in ganska händig. Dessa typer av skruvdragare har en spets på varje ände och en hexagonal axel i mitten. Till exempel kan en dubbel slutade bit har en rak slits lite på ena änden och en Phillips lite på den andra änden. Istället för att sätta in en annan bit, kan helt enkelt dras ut den här typen av lite och vände.

  • Bits är metallbitar som liknar huvuden skruvmejslar men passar in skruvdragare.