Vad är Flea Dip?

May 15

"Flea dip" avser både processen och produkten används för att eliminera loppor, typiskt från hundar, som katter brukar vara svårare om processen. En loppa dopp innebär nedsänkning i vatten som behandlats med antingen naturliga eller syntetiska insekticider. Djuret huvudsak "doppat" och sedan produkten torkar på huden, i stället för att sköljas bort som schampo. Vanliga insekts ingredienser som finns i lopp dip produkter liknar de som finns i andra loppprodukter som spray och pulver, och inkluderar pyrethrin, karbaryl och limonen.

De flesta hundgroomers erbjuder lopp dips som grooming tjänst. Även om det är fullt möjligt att köpa en loppa dopp produkt och försöka proceduren hemma, de med överdriven eller onaturliga motvilja eller rädsla för buggar kan finna processen enerverande. Många gånger när en hund är nedsänkt i en loppa dopp, börjar loppor hoppa av djuret och på alla andra underlag, inklusive "dipper." Detta är tydligast i allvarliga angrepp fall, men vissa tycker processen lite störande och skulle föredra den utföras av en pistmaskin.

Pjåsk åt sidan, kan en loppa dopp vara en effektiv eliminering loppprocess. Om du utför processen hemma, se till att använda en produkt som dödar alla stadier av loppa livet - vuxna, larver, puppa och ägg. De flesta loppa dopp produkter kommer att behandla alla stadier och är effektiva eftersom de päls hundens hud i bekämpningsmedel. Vissa produkter är dessutom märkta effektiva mot fästingar och andra skadedjur också. Tänk på att detta kan vara en hård behandling av en kemisk perspektiv och hundar med känslig hud kan inte göra bra. Irritation orsakad av torrhet och klåda är alltid möjligt och även hundar som visas påverkas inte bör doppas mer än två eller tre gånger per år.

Medan lopp dips är ett effektivt sätt att hantera loppor, är de inte rekommenderas för loppor förebyggande. De flesta lopp dips är effektiva för endast 30 till 35 dagar och bör inte upprepas med täta mellanrum. Därför bör andra åtgärder vidtas för att förhindra loppor. Effektiva åtgärder inkluderar utvärtes loppa förebyggande medicin, piller, och kragar. Du kan diskutera lopp förebyggande alternativ med din veterinär eller en ansedd groomer.

Om en loppa dopp i ditt husdjur framtid, kan du hitta produkter för hemma bruk på ett sällskapsdjur leverans återförsäljare. Var noga med att följa tillverkarens anvisningar och använd inte på valpar 12 veckor eller yngre. För loppa förebyggande eller eliminering av valpar, konsultera en veterinär eller groomer för säkra produkter och förfaranden.

  • En veterinär kan hjälpa en person avgöra vilken loppa behandling bäst för sina husdjur.
  • Anses vara en stor skadedjur som husdjur såsom hundar, loppor bita och suga blod från människor och djur.