Vilka är de vanligaste orsakerna till Kräkningar och diarré?

October 6

De vanligaste orsakerna till kräkningar och diarré är virusinfektion och gastrit. Graviditet är en annan vanlig orsak till kräkningar och diarré, speciellt under den första trimestern. En förstoppning kan också orsaka matsmältnings nöd. Individer som är laktosintoleranta kan drabbas av kräkningar och diarré om de konsumerar mejeriprodukter. Matförgiftning kommer ofta ge liknande symptom också.

Många barn lider av kräkningar och diarré som en följd av att äta mat som inte är väl tolereras. Detta behöver inte nödvändigtvis betyda att barnet som uppvisar dessa symptom lider av en födoämnesallergi, även om det är en möjlighet. Vissa barn och vuxna kan helt enkelt ha en känslighet för vissa livsmedel. För dessa individer, kan symtom på magbesvär och matsmältnings frågor lösa när vissa livsmedel elimineras från kosten.

Vissa individer som har overeaten och konsumeras för mycket alkohol kan drabbas av kräkningar och diarré. I fall med kraftiga kräkningar eller diarré, kan uttorkning uppstå om vätskor inte ersätts. I sådana fall kan en läkare rekommendera att patienten avstår från att äta fast föda i flera timmar, samtidigt som man ökar vätskeintaget om det kan tolereras.

Det finns vissa individer som lider av illamående, kräkningar och diarré när du reser. Sådana personer kan vara benägna att åksjuka. Symtom på åksjuka innehåller ofta yrsel och olika frågor matsmältnings. Dessa symtom uppträder vanligtvis när du reser med bil, båt eller flygplan. Mediciner kan förskrivas som är utformade för att behandla symptomen av åksjuka.

En annan orsak till kräkningar och diarré är intaget någon typ av giftiga kemikalier eller gift. När detta inträffar, kommer kroppens naturliga försvar försöka spola ut gifter genom att producera lös, vattnig avföring, och i vissa fall, blod i kräkas. Intag giftiga ämnen kan vara dödligt i vissa fall om de inte behandlas på rätt sätt och snabbt.

För vissa individer kan ta en längre dos av medicinering orsakar mag upprörd. Känsla äcklad efter att ha tagit medicin eller lider av anfall av diarré kan vara en bieffekt av vanliga receptbelagda läkemedel. Antibiotika är ett sådant läkemedel kända för att orsaka dessa reaktioner hos många människor.

Migrän huvudvärk drabbade klagar ofta av illamående och kräkningar under en attack. När huvudvärken kommer plötsligt, kan individen kräkas och får diarré under en episod av en migränattack. Inte alla migränpatienter lider av matsmältningsproblem, men för dem som gör det, kan vissa mediciner förskrivas.

Känslomässiga trauman eller stress kan ge kräkningar och diarré hos vissa individer. Det finns vissa människor som lider av en psykisk störning som kallas social fobi. För vissa av dessa patienter, magbesvär och matsmältnings frågor kan vara en vanlig företeelse, särskilt när de ställs inför situationer som de har svårt att kontrollera eller hantera. Fysiska symtom som magbesvär kan minska när patienten får rätt behandling för sin fobi och ångest.

  • Förbrukar alltför mycket av alkohol kan orsaka kräkningar och diarré.
  • En illustration av en mänsklig mage. Gastroenterit är en infektion som orsakar magkramper och diarré.
  • Intag en giftig kemikalie kan orsaka diarré och kräkningar.
  • Salmonella, en vanlig orsak till matförgiftning, kan orsaka diarré och kräkningar.
  • Vissa läkemedel, särskilt antibiotika, kan orsaka barnet diarré.
  • Känslomässiga trauman kan ge kräkningar och diarré hos vissa individer.
  • Peppermint och kamomill te kan lugna oroliga magar.
  • Kräkningar kan vara ett resultat av en ätstörning.
  • Graviditet kan leda till kräkningar.
  • Människor som har maginfluensa lider ofta av kräkningar och diarré.