Vad är en Golvur?

August 13

En Golvur, eller en lång-fall klocka är en klocka med en lång ärende som började vara allmänt produceras i England på 1600-talet. Medan vissa har gjorts i andra länder, som USA, var majoriteten gjordes i Storbritannien. Mest producerades mellan 1600-talet och 1800-talet. Dessa typer av klockor, som funktionen långa fall på sig att hysa chimes och mekanismer, inkluderar golvur.

Tidigare väggur som drivs av vikt och bordsur lindade av fjädrarna var inte alltid korrekta tidtagare. Den långa pendeln uppfanns 1657 för att bekämpa problemet med klockor som inte höll tillförlitlig tid. Långa pendlar krävs långa fall där att inrymmas. Detta ledde till utvecklingen av golvur, som blev mycket populära.

Mekaniska klockor ursprungligen utrustad med långa, trälådor som ett sätt att skydda de mekanismer från smuts, fingrar och elementen. Med tiden har några av dessa trälådor blev mer utsmyckade och dekorativa, speciellt i dyra golvur. Ramarna för billigare golvur varit ganska vanligt och praktiskt.

De övre delarna av en Golvur var gjorda av trä, med den främre sektionen har en glasplatta. Genom glasplattan, ansiktet av klockan och dess händer var synliga. Några av dessa klockor var programmerade med kugghjul att klämta varje hel timme.

Olika typer av skogar användes i tillverknings golvur, inklusive ebenholts, valnöt, körsbär, mahogny och ek. Göras lämpliga för bostäder en Golvur, var virket jämnas, slipas och oftast lackerad för att ge en jämn yta. Träet av de dyrare golvur ofta höggs med mycket intrikata mönster.

Dessa typer av klockor som används metall växlar och pendlar för att hålla exakt tid. De pendlar byggdes och konstruerade för att arbeta med växlarna så rörelse var kontinuerlig. Trots att kontinuerlig rörelse, hade golvur som skall lindas intermittent under den tid visar på ansiktet för att vara korrekt. Vissa klockor måste lindas varje dag, medan andra - särskilt de med högre kvalitet - kan ha krävt lind varje vecka, månad eller år, i vissa fall.

Golvur är mycket samlarobjekt och ofta säljer för stora summor pengar. Den samlarföremål och priset på en Golvur beror på faktorer såsom dess skick, kvalitet, dekorativa kvaliteter och maker. Noterade urmakare som Thomas Mudge, Thomas Tompion, John Knibb och William Dutton skapade arbetade golvur av hög kvalitet som söks av samlare.