Vilka är de bästa tipsen för att installera en DIY router?

June 4

Samtidigt som en gör-det-själv (DIY) router är mycket annorlunda än att köpa en fabrikstillverkad router, installera en DIY router är mycket samma som att installera en butik-köpte en. För bästa och starkaste anslutning, generellt är det bäst att placera en DIY router i samma rum eller i direkt anslutning till dator eller enhet som kommer att använda det. En icke-säker anslutning kan vara ett problem, så det kan vara bra om användaren sätter upp en krypteringslager över utgående information. Huruvida routern är trådbundet eller trådlöst, det kan också vara en bra idé om användaren ansluter routern till hans eller hennes dator eller enhet för att öka Internetstyrka. Lägga till en anpassad nätverksnamn under installationen kan vara fördelaktigt att se till att lämpliga människor vet det nätverk som de ska anslutas.

När du installerar en DIY router, normalt är det bäst att placera den nära datorn eller enheten. Även om detta inte behöver göras, kan det hämma signalstyrkan om det är för långt från datorn, vilket kan resultera i mycket långsam eller svag Internet. Genom att placera routern nära datorn eller enheten, kommer det att vara nära källan av Internet-signalen. Om flera datorer används på en gång, och var och en av dem är viktigt, då det i allmänhet är en bra idé att placera routern på en plats centralt för dem alla, och på golvet där de används.

Under installationen av en DIY router har användaren välja om att placera en säkerhetskryptering över Internet signalen. Om Internet-signalen inte är säker, då är det mycket lättare för hackare att bryta, och människor i andra hus eller lägenheter kommer att beviljas fri användning av Internet om routern är trådlös. Välja en säkerhetsmetod från installationsskärmen kan vara lite irriterande, eftersom användarna kommer att behöva logga in för Internet ska fungera, men det kan vara värt besväret om det förhindrar en systembrott.

Om DIY routern är trådlös, så det behöver inte vara ansluten till en dator eller enhet, men det är i allmänhet bra att göra ändå. Ansluta routern i ökar signalen. När det finns mer än en huvuddator, kommer ett måste väljas för detta.

Den DIY router installationsskärmen normalt kommer att tillåta användare att ändra routerâ € s namn, och detta kan vara en bra idé. Utan att ändra namnet, kan människor försöker använda fel router, vilket kan resultera i en svag signal. Det kan namnges efter att användaren eller ges ett annat namn som alla användare känner igen.

  • En router.
  • De flesta DIY routrar kommer med lätt att följa installations program som visas på en ansluten dator.