Vad är en frukt Acid Peel?

June 11

Många människor inser inte hur sura frukter som apelsiner och äpplen är. De kemikalier som ingår i dessa frukter kallas glykolsyra. En fruktsyraskal är ett förfarande som använder dessa naturliga syror för att avlägsna hudlager. Det finns flera noterade fördelar med ett sådant förfarande, inklusive ton och struktur förbättras.

En fruktsyra peel kan göra mer än att ta bort lager av döda och skadade hud. Dessa glykolsyra kan också penetrera återstående huden, ger en grundlig rengöring åtgärd. Detta kan bidra till att förebygga och bekämpa akne.

Även om förfarandet är ganska enkelt, är det i allmänhet rekommenderas att en person har det utförs av en professionell. En person kan gå till en hudläkare för att ha en fruktsyra peel gjort. Vissa spa erbjuder även tjänsten. Varhelst en person har det gjort, kan hon förvänta proceduren vara ganska snabb.

Generellt är glykolsyra appliceras på huden. De surhetsgraden kan variera från en produkt till en annan. I många fall, börjar en person att få rutiner med en lösning som har låga surhetsgraden, och gradvis, när hon återvänder för att ha proceduren upprepas, lösningar med högre surhetsgraden används.

Efter att syran har applicerats, vanligtvis kvar på huden i fem minuter eller mindre. Efter denna tid, får ett neutraliserande medel appliceras på de områden där syran var. Neutralisationsmedlet princip stoppar syran från att arbeta. När detta är gjort, är området vanligtvis rengöras och andra produkter såsom serum, mjukgörande, och solskyddskräm kan tillämpas.

Effekterna av en fruktsyra peel är ofta inte omedelbart. En person kan ha proceduren utförs flera gånger innan hon märker några drastiska resultat. Även efter varje skal, kan resultaten inte ses under flera dagar eller en vecka. Detta beror på att de övre hudlagren vanligtvis inte omedelbart tas bort. Istället skalar de av under dagarna efter ingreppet.

Dessa glykolsyra förfaranden ofta leda till att huden är mycket känslig. Den professionella som utför proceduren är sannolikt att råda sin klient för att undvika direkt solljus för ungefär en vecka. Om en person måste gå ut i solen, är det troligt att hon kommer att vara starkt rekommenderas att bära solskyddskräm. Förutom den fjällande hud, kan en person uppleva rodnad, torrhet, eller svullnad efter ingreppet. Dessa biverkningar bör inte vara längre än några dagar.

  • Patienterna bör rådfråga en hudläkare om att ha en fruktsyra peel gjort.
  • En fruktsyra peel kan användas för att minimera djupa rynkor.
  • En fruktsyraskal skulle kunna användas för att förhindra och behandla akne.
  • Fruktsyra peeling förbättra tonen och konsistens av huden.