Vad bör jag tänka när ge gåvor på jobbet?

July 2

Att ge gåvor på jobbet kan vara en knepig förfarande. Eftersom varje kontor har sin egen kultur och seder, kan en ny medarbetare har svårt att avgöra vad normen är. Du kanske undrar om du ska ge gåvor under semesterperioden, eller om barnet och möhippor uppmuntras eller ogillat. Det finns flera kriterier för att ta hänsyn till när det gäller gåva att ge i arbetet, inklusive både formella företagets policy och praxis.

Först av allt, kontrollera företagets policy för att ge gåvor på jobbet. Många personalhandböcker inkluderar riktlinjer för gåva att ge, som definitivt bör följas. Det är också vanligt att ett företag att ha informella riktlinjer för gåva att ge, även om de inte har skrivit regler om denna politik. Fråga någon som har varit på företaget längre än du har, eller ännu bättre, be flera människor innan de ger gåvor på jobbet.

Oavsett vad den officiella företagets policy är, se till att du aldrig gåva olämpliga gåvor på jobbet. Håll dig borta från allt som kan tolkas som sexuell eller stötande, eller ens alltför personligt. Om du ger skämtgåvor, kolla med någon annan för att avgöra om gåvan kommer att tas väl eller anses stötande.

Ge gåvor i arbetet kan vara knepigt om du arbetar med en stor grupp människor. Det är oerhört besvärligt att ha en kollega reda på att du gav gåvor till vissa, men inte alla, av dina medarbetare. Det är i allmänhet bättre att undvika gåvor helt än att lämna en eller två personer ut. Dessutom, kom ihåg att alla dina kollegor inte får fira samma helgdagar. Försök att göra present-ge tillfällen mindre om religiösa helgdagar så att du inte lämnar någon ut eller förolämpa dem så.

Många människor tycker att de spenderar en avsevärd summa pengar på att ge gåvor på jobbet, och att en del av de gåvor aldrig kommer att användas. Försök istället att hitta kort som uttrycker lyckönskningar, eller göra en donation i en medarbetares namn. När du gör en donation, är det bäst om du kan ta reda på vilka orsakar eller välgörenhet är viktigt att din kollega, eftersom denna omtanke är oftast mycket uppskattat.

Vissa kontor nu hoppa gåva att ge för semester och ger en speciell lunch för anställda i stället. Bridal och duschar baby fortfarande ofta hålls på arbetsplatsen, dock ofta i kontor med ett stort antal kvinnliga anställda.

  • Innan jag ger en present till en kollega, kontrollera din arbetsgivares policy för gåvor.
  • Anställda får delta i en gåva utbyte på jobbet.