Ser Snygg på kontoret

July 6

Vad är klädkod på kontoret? Ägarna till vår verksamhet dikt ett affärs casual klädsel, men ibland tillåter oss att bära jeans på vissa fredagar. För några månader sedan, vi alla fick ett mail om att vi kunde bära jeans på fredagen. När fredag ​​kom, ganska många människor bar jeans, men de brutit mot klädkod genom att para ihop de jeans med slitna tröja och baggy flanellskjortor. All personal var straffas för att överträdelse, och vi fick inte en jeans dag för en annan månad. När ett e-post kom förra veckan om att vi kunde bära jeans på fredag, den verkställande direktören angav tydligt att de skulle bäras med lämplig klädsel. Den lärdom? Vi kan fortfarande bära jeans och ser professionell och elegant på kontoret.

Det finns tre kategorier av kontorsklädkoder. Låt oss ta en titt på varje:

  1. Formellt affärs slitage, även kallad traditionell power affärer, har män klädda i mörka kostymer, skjortor klänning med band och hårt sulor med mörka strumpor. Kvinnor bär mörka kostymer med kjol eller byxor, konservativ blus, närbild toed klackar med strumpor, och minimal smycken och smink.
  2. Allmän affärsdress finner kvinnor bär pantsuits, dressat koordinater för att inkludera en skräddarsydd jacka, kjolar eller byxor, och nära-toed skor med strumpor. Män bär klänning skjortor med slipsar, idrott rockar, och klänning byxor. Inga khaki byxor eller jeans.
  3. Business casual dikterar att både män och kvinnor bär skräddarsydda, professionella separerar. Män bär inte rockar eller band. Inga jeans, t skjortor, krage lösa skjortor, eller öppen tå sandaler eller skor.

Om du tänker att du inte kan se snygg på kontoret samt följa klädkod, då är du fel. Även de som har att bära formell affärs slitage på kontoret kan se professionell, samt snygg, och aldrig tråkigt. Här är några bra tips för att titta snygga på kontoret:

  • Även formell affärs slitage betyder att du är i en kostym hela dagen, och om inte ditt företag är extremt konservativ, kan du lägga till ett stänk av färg och blanda kläder texturer att vara mer elegant. Män kan lägga till en röd- eller plommonfärgad sidennäsduk till bröstfickan, för att samordna med en sidenslips. Ladies kan lägga till en pop av färg med en ljus handväska eller scarf, och lägg till en konservativ solid metallstift till dräkten kavajslag.
  • Allmän affärsdress ger möjlighet att blanda kostym rockar med separata byxor. Män kan se professionell i svart klänning slacks parat med en solbränna sport päls. Kvinnor kan bära en konservativ pennkjol med tryck blus och gröda jacka, och samordnande pumpar.
  • Business casual klädsel ger mer spelrum till anställda i att de kan bära färgglada separerar, med mer utrymme för smycken och andra tillbehör. Hitta kläder som kombinerar olika material texturer och färger för att krydda din professionella garderob.