Vad är Brocade?

May 31

Brocade är en av flera shuttle-vävda tyger med intrikata mönster som ofta inkluderar ett urval av blommor, växter och andra naturbilder. Vanligtvis vävd med ett urval av olika typer av silke som är accentuerat med metalltrådar som ett sätt att lägga textur och visuellt intresse, är detta tyg som används i en rad olika applikationer i hemmet, samt en önskvärd del i formella slitage och stadium costuming.

Oavgjort vävstol används vanligen för att skapa brokad. Anställa både en vanlig inslag och ett kompletterande inslag under vävningsprocessen utvecklar detaljerna i mönstret. Den tvåfaldigt synsätt ger slutprodukten ett utseende som inte är olik en bit tyg som har broderas. Den dubbla inslags tekniken ofta ger också en nivå av styvhet till konstruktionen, och bidrar också till att göra materialet robust nog för att användas i applikationer som kräver en tyngre tyg.

Brocade under många år var en favorit val av tyg för tapetsering formella möbler. Medan praktiken minskat efter mitten av 20-talet, är det fortfarande anses ett perfekt alternativ när du åter antika soffor, stolar, soffor och vilstolar. Tillsammans med användning som klädsel, har brokad förblivit en önskvärd textil för fönster behandlingar. Draperier skapats från detta tyg förstås att ge en antydan av formalitet boyta, och används ofta i formella vardagsrum och som en del av gardinerna för en himmelssäng. Bonader som är konstruerade med sidenbrokad används ofta för att lägga till färg och visuellt intresse till ett rum eller hallen.

Tyget är också ett populärt alternativ som material för bröllopsklänningar, speciellt mönster som vill återta lyx och överflöd av den viktorianska eran. Brocade kan också användas för att skapa cummerbunds för smoking. I nöjesvärlden, fortsätter det att vara ett önskvärt alternativ för scenkläder för scenshower, såsom pjäser eller konserter. I grunden är brokad ett perfekt tyg alternativ när kläder som är både elegant och sofistikerad önskas, och är tänkt att fokusera på bäraren.

  • Brocade är ett tyg som vanligtvis görs med silke, som kommer från kokong av silkesmasken.
  • Brocade är en av flera shuttle-vävda tyger med intrikata mönster som ofta inkluderar ett urval av blommor, växter och andra naturbilder.