Hur väljer jag det bästa fläsk Rib Marinad?

January 11

Revben gjort rätt kan vara stjärnan i varje grilla, men att välja rätt fläsk revben marinad kan vara lite knepigt. Syftet med en god marinad är inte bara för att ge smak utan att möra. Följaktligen välja rätt fläsk revben marinad är en fråga om att hitta en marinad som har de salta, sura egenskaper som behövs för att möra köttet samtidigt som revbenen den subtila, söt och kryddig smak som kommer att förbättra deras smak.

Oavsett om du gör marinaden själv eller köpa en som är färdigförpackade, är det viktigt att ha rätt balans av ingredienser. Alla marinad som används bör vara tunn, inte tjock, eftersom en tjockare sås inte kan tränga köttet när den används som en marinad. En bra fläsk revben marinad kommer att ha en sur bas.

Leta efter marinader som görs med antingen en ättika eller citrus bas. Tänk på att om ättika är den primära ingrediensen kommer marinaden har en mer syrlig, mindre söt smak. Citron eller apelsin juice gör för en underbar citrus bas eftersom de ger marinaden tillräckligt surhet att möra köttet och samtidigt behålla en antydan till sötma. Vissa marinader görs med alkohol, såsom whisky eller tequila, som också kommer att tjäna till att möra köttet, men kan tendera att ge revbenen en bitter smak.

Om du insaltning dina revben, är att blötlägga dem i salt vatten före grillning, och du fortfarande vill marinera dem, mycket uppmärksamma på innehållet i din marinad salt. Saltning, av naturen, ger dina revben en saltare smak. Följaktligen, om din marinad har en hel del salt, sojasås, eller ens teriyakisås i det, kommer du kasta din smak över salta kanten, och dina revben kan avveckla provsmakning som skinka. De flesta butelje marinader innehåller en rejäl dos av natrium, så om du använder en förberedd marinad, bör du nog hoppa över saltning processen helt och hållet.

Bortsett från ett bra ättika eller citrus bas, bör den bästa fläsk revben marinad innehåller en balans av sötma och kryddighet. Även om marinaden har en citrus bas som har en naturligt söt underton, bör den också innehålla åtminstone en eller två andra söta ingredienser, såsom brunt socker eller honung. Marinaden bör också ha en balans av kryddor som syftar till att öka sötman utan att dominera den. Leta efter kryddor som dill, ingefära och timjan. Om du föredrar att kryddig och söt, överväga att lägga några droppar av din favorit Tabasco-stil sås eller ett stänk cayennepeppar.

Om du gör din egen fläsk revben marinad, kan du överväga att använda en sötad, kolsyrad dryck som en del av din bas. Kolsyrning hjälper till att möra köttet, och socker eller majssirap ger revbenen en mild, söt smak. Cola produkter fungerar bra, men citron-lime läsk ingjuta också en citrussmak ovanpå sötma.

Beroende på dina önskemål och smak, kan den bästa marinad för dig ingen marinad alls. Ibland kan flytande marinader manna smak av revbenen själva, speciellt om du använder anbud baby tillbaka revben. I detta fall, kan du överväga en Rub att vara ditt bästa val. Du kan ansöka krydda gnuggar, som du antingen kan göra själv eller köpa färdiga, till köttet och låt det sitta över natten, kylda, så att smaken mognar in i köttet. Smaken är mer subtil än med en marinad, även om du inte kommer att få tenderizing effekten.

  • Några av de bästa fläsk ribb marinader kan göras med användning tequila.
  • Olika styckningsdelar av griskött, inklusive revbenen.
  • Tabasco kan användas som en marinad för att göra fläsk revben kryddig och söt.
  • Cola kan användas som en fläsk revben marinad.
  • Vissa fläsk ribb marinader görs med alkohol, såsom whisky.
  • Flytande marinader kan överväldiga smaken om baby tillbaka revben.
  • Fläsk revben med hoisin sås.
  • Marinader inklusive dill är ett bra komplement till fläskkött.