Vad är en lätt lastbil?

March 17

En lätt lastbil är ett fordon som klassificeras som en lastbil eller liknande till en lastbil med en lastkapacitet på under 4,000 pounds (1814 kg). Kallas även lätta lastbilar, de är i samma bränsleekonomi klass som skåpbilar, minibussar och sport utility fordon (SUV). I motsats till en tung lastbil, är den här stilen ibland byggd på en unibody ram i stället för att byggas på en Rambygge chassi och därför inte har samma dragkapacitet. Även denna klassificering omfattar skåpbilar och stadsjeepar, är en lätt lastbil oftast en liten till medelstora pickup.

Denna typ av lastbil har normalt en mindre motor och mindre hjulbas än en full-size eller tunga lastbilar. Gas körsträcka är ofta bättre också. Både lätta och den tunga lastbilen anses utilitaristiska fordon för försäkrings klassificeringar. Många företag och verksamheter köper lätta lastbilar för sina företags flottor eftersom de är billigare och få bättre gas körsträcka än fullstora modeller. Av samma skäl, många individer väljer dem för personligt bruk.

Det är viktigt att komma ihåg att även om lätt lastbil är en utilitaristisk fordon, är det inte byggd för att tåla samma utnyttjandet som en tung modell. Många människor missbrukar sina lastbilar genom att överbelasta dem heller med överdriven last eller dragvikt. Överskridande av nyttolast eller dragkapacitet för ett fordon kan skada dess ram och dess motor.

Om du funderar på att köpa en lätt lastbil för personligt bruk, bestämma hur du tänker använda din lastbil först. Det är lämpligt för transport, dragande små laster, och bogsering små släpvagnar. Men om du planerar att dra tunga laster eller vill dra tungt föremål, till exempel en båt eller husbil, bör du noga undersöka ditt köp. Överbelastning ett fordon kan kraftigt minska sin användning och livslängd.

  • En medelstor pickup.