Vad är en Balans Chair?

January 15

En Balans stol eller variabel Balans stol är en knästående stol som designades av Peter Opsvik 1979. Detta knä stol använder två böjda medar gjorda av trä för att stödja Spinea € s normala kurvan. Dess milda rörelse och gungande rytm tros hjälpa en persona € s allmänna medvetenheten och cirkulation, vilket resulterar i ökad produktivitet. Utformningen av den rörliga Balans stolen baserades på den alternativa sitter idéer Hans Chr. Mengschoel och Dr. AC Mandal, i motsats till den typiska 90-graders vinkel erbjuds av traditionella kontorsstolar.

Variabla Balans stolar är enhetliga i storlek och har en valfri bakstycket. Stolen är oftast gjorda av trä som kan vara klar i en mängd olika fläckar. De vadderade delar av denna ursprungliga ergonomisk stol kan vara klar i ett brett utbud av stoppningsmaterial, inklusive läder och bomull. Det tenderar att väga cirka 13 pounds (5,9 kg), vilket gör det ganska portabel.

Den Balans stol skapad av den skandinaviska bolaget HAG var i samarbete med Peter Opsvik. HÅG Balans är en uppdaterad Balans stol som innehåller ett femstjärnigt på hjul bas som svänger liknar traditionella kontorsstolar. Produktionen av HAG stolen avbröts under 2009, dock. Peter Opsvik rekommenderar ving Balans från Varier & reg som en ersättning för den avvecklade HAG knä stol.

Bortsett från den hjulförsedda vridplatta, är en annan användbar funktion i ving Balans stol som saknas i de variabla Balans en fullt justerbar knä pad eller ben kudde. Denna funktion hjälpmedel användare i att anpassa stolen för att passa den mest gynnsamma inställningen längd. Den chairâ € s justerbart ryggstöd och sitthöjd tillåter också mag- och ryggmusklerna att fungera mer naturligt genom att erbjuda stöd för ryggraden.

Med ving Balans stol, användarna har fem sitt alternativ. De kan knäböja samtidigt sitta upprätt eller sitta i den typiska sätt med fötterna placerade på golvet. Användare kan också sitta med en fot placeras på golvet med en knä vilar på knäskyddet eller med en fot placeras på golvet och med den andra foten vilar på knäskyddet. De kan också sitta på knä pad och sedan placera sina armar på sittdynan.

En annan typ av knä stol är multi Balans av Varier & reg. Detta knä stol är utformad utifrån de ursprungliga variabla Balans men med en justering alternativ för stol höjd. Den fler Balans stol är lätt, och den kan vikas eller hängas på en vägg när den inte används.