Vilka är de olika typerna av Pit Bike Frame?

January 4

De ursprungliga grop cyklar var små maskiner tillverkade av reservdelar som ligger runt en motocross ryttare trailer. Ramar kan göras från varje typ av metall, från stål till aluminium. Cyklar var även vanligt förekommande och modifieras med motorer att låta ryttare att navigera i trånga pit områdena. Stilen i gropen cykel ram har varierat kraftigt under åren, från enkla skrot-heap ramar till väl utformade, lätta aluminiumramar som är särskilt utformade för mini-motocross racing. Gropen cykel ram kan fortfarande göras från skrot och andra slumpmässiga delar, även om bildteknik och design har förbättrats sedan människor började racing dessa små motorcyklar.

De två vanligaste material som används för grop cykel ramar är aluminium och stål. En stål grop cykel ram kommer att vara ganska robust och stark, och stål är relativt lätt att svetsa samman. Många av de tidiga grop cykel ram mönster var gjorda av stål, både för enkel konstruktion och tillgången på material. Fördelarna med stål inkluderar hållbarhet, förmågan att hamras på plats bör ramen blir bucklig, och förmågan att absorbera stötar och vibrationer under cykling. Stål rostar, dock, vilket innebär att ramen kan försvagas med tiden. Det är också ganska tung, vilket gör manövrerbarhet en fråga.

Aluminium som en grop cykel ram material är en lätt val som inte rostar. Många grop cykel ram mönster använda aluminium eftersom det skär ned vikten på cykeln, vilket gör manövrerbarhet ännu enklare. Eftersom de flesta pit bikes kommer vid någon tidpunkt blivit belagda med lera eller vatten, är aluminium ett föredraget material eftersom det är rost och korrosionsbeständigt. Till skillnad från stål, dock en aluminiumram kan inte hamras på plats bör det bli böjd; materialet kommer sannolikt att spricka om detta försök. Det är också betydligt styvare än stål, vilket betyder att den inte kommer att absorbera så mycket stötar och vibrationer.

Ramen mönster av pit cyklar har förändrats betydligt under åren också. Medan många pit cyklar är cross-stil cyklar som är utformade för racing, har andra stilar av gropen cykel uppstått. Från väg åkare till chopper cyklar, utbudet av mönster spegla väldigt ofta fullstora motorcyklar, och varje design är bra för olika ändamål. Chopper stil pit cyklar är paradnummer, medan superbikes är utformade med en stram hjulbas bra för manövrering och kurvtagning. Även dessa kan tävla och modifieras för att gå snabbare än de normalt konstruerade för att gå.

  • Pit cykel ramar finns i en mängd olika material.