Vad är en aprikos Fizz?

July 4

En aprikos fizz är en lätt, uppfriskande fruktdrink. Perfekt för en vår eller sommar kvällsmat, det är en grundläggande läppja dryck som kan jazzed upp med många olika tillsatser. En aprikos fizz kan göras med eller utan alkohol, vilket gör det till ett härligt kryddig dryck för alla åldrar.

Den grundläggande alkoholfri aprikos fizz görs med aprikos juice eller nektar, en kolsyrad dryck, och ett stänk av citronsaft. Aprikoser kan Juiced från hela, färsk frukt, eller kan köpas som en flaska juice eller nektar. Om att köpa butelj juice, försöka hitta 100% juice drycker med få tillsatser för den mest autentiska, verkliga aprikossmak. För att ge drycken en kolsyrad fizz, använda vanligt soda vatten, ginger ale, eller limefrukt soda. Lägg aprikos och citronsaft till ett glas fyllt med is, sedan fylla på med seltzer eller läsk.

Det finns flera olika sätt att göra en alkoholist aprikos fizz. Många recept kräver ersättning av aprikos juice med aprikos konjak, en berusande anda som finns i de flesta butiker sprit. Med hjälp av denna metod, har en enda drink oftast tre eller fyra delar Seltzer till en del konjak. En aprikos fizz använder brandy kan smaka underbart med en spritz av citron eller lime juice och en citronklyfta garnering. Brandy-baserade fizzes vanligtvis serveras i en liten gammaldags glas med en generös hög med is.

För en mer elegant cocktail, sticka med aprikosjuice och ersätta det glittrande vatten eller läsk med champagne, prosecco, eller andra mousserande viner. Istället för att tjäna i en gammaldags glas, kyla saften ordentligt, häll i en champagne flöjt, och låta den gnistrande anda att bubbla genom glaset. Vissa versioner kräver en liten skvätt vodka utöver citronsaft. Klä upp drycken ännu längre, genom att tappa en konserverad aprikos halv i botten av glaset.

Variationer på aprikos fizz är nästan oändliga. Ersätt vanlig aprikos juice med aprikos-mango, aprikos-persika, eller aprikos-plommon juice för en regnbåge av färger och subtila inslag av nya smaker. Lägg mynta och färska björnbär till glas eller kanna att göra en perfekt sommar cocktail. Lägg en skopa av nybakade aprikos sorbet till glaset istället för is, vilket skapar en skummande, krämig pralin.

Om betjänar en aprikos fizz till en folkmassa, hålla juicer separat från fizzing elementet förrän i sista stund. Detta kommer att hjälpa läsk eller mousserande vin vistelse brusande, och förhindra smaker från överblandning. Om du lägger mynta eller andra fruktjuicer till aprikos komponenten, överväga att kombinera dessa element kvällen innan, så att de branta. Var noga med att hålla extra is till hands; en aprikos fizz ska aldrig serveras varm.

  • Färska aprikoser kan vara Juiced för en aprikos fizz.
  • Soda vatten, vilken kan användas för att göra en aprikos fräsa.
  • En flaska champagne, som kan användas för att göra en aprikos fräsa.
  • Plommon juice, som kan användas för att göra en apicot fizz.