Vad är den välvda Nucleus?

July 10

Den bågformiga kärnan är ett kluster av nervceller belägna i hypotalamus, som ansluter till hypofysen och styr bodyâ € s endokrina systemet. Det finns flera typer av nervceller, eller nervceller, inom strukturen, även de som reglerar hormoner inklusive dopamin. Vissa neuroner kontrollera produktionen eller utsöndringen av tillväxthormon-frisättande hormon (GHRH). Andra nervcellgrupper reglerar aptit samt sexuellt beteende. Det finns också en bågformad kärna i förlängda märgen i hjärnan, som kontrollerar känslighet för kemiska föreningar samt hastigheten för andning.

Många nervceller i den bågformiga kärnan projektet djupt in i hypotalamus. Vissa är inblandade i kontrollen av aptit. Dessa innehåller oftast ämnen som neuropeptid Y och agouti-relaterat protein. De nervceller kan utlösa någon att äta stora mängder av mat när de aktiveras, och oftast regleras av aptitstimulerande hormoner som ghrelin och leptin.

Andra neuroner i den bågformade kärnan har peptider baserade på pro-opiomelanocortin; celler med denna förening kan också reglera sexuellt beteende. Dessa celler skjuter vanligtvis i många delar av hjärnan. Vissa celler, kallade tuberoinfundibular dopaminneuroner, i den bågformiga kärnan påverkar också frisättningen av dopamin in i blodet. Nervändar härifrån som slutar i hypofysen kan hjälpa till att reglera prolaktin, som vanligtvis stimulerar mjölkproduktionen hos kvinnor som ammar barn.

Det finns vissa neuroendokrina neuroner i den bågformade kärnan som inkluderar GHRH och somatostatin nervceller. Somatostatin hämmar generellt frisättningen av tillväxthormon, men dessa celler hjälper ofta att växla mellan produktionen av den ena eller den andra substansen. Den växlade sekretion och blockering av tillväxthormon är vanligtvis ett resultat, maximera fördelar för kroppen.

Nervceller i bågformade kärnan som styr tillväxthormoner samt amning anses i allmänhet neuroendokrina nervceller. De kan utlösa föreningar att släppas ut i blodet. Aptit stimulerande celler ofta som centralt utskjutande eftersom de har anknytningar till hypotalamus samt andra delar av hjärnan.

Skador på detta område kan orsaka en fullständig förlust av aptit, även när kroppen kräver näring. När de bågformiga nucleus fungerar normalt, hormoner såsom laptin och ghrelin i blodet kan utlösa neuroner som reglerar känslan av hunger. Strukturen är allmänt tros vara en knutpunkt mellan neurologisk aktivitet och de hormoner som frigörs i och förvärvade från blodtillförseln.

  • Det finns många typer av neuroner i den bågformade kärnan.
  • Den bågformiga kärnan är i hypotalamus.