Underlätta ditt barn i barnomsorg

July 15

Ditt barns första dag på ett nytt barnomsorg arrangemang behöver inte vara det stoff som mardrömmar är gjorda. (Ärligt.) Här är några praktiska metoder för att göra övergången så stressfri som möjligt för hela familjen.

Schemalägga en genrep

Ordna för ditt barn att besöka vårdcentrum eller familjedagvård innan han börjar officiellt så att han kan få en chans att träffa sin vårdleverantör i förväg - något som kan göra det där första morgonen en hel del mindre stressande för alla berörda.

Om du anställer en i hemmet barnomsorg leverantör, kan du ordna att vara hemma för hennes första dag på jobbet så att du kan hjälpa till att underlätta övergången för både henne och barnet. (Även om de redan har träffat på en eller två tidigare tillfällen - under anställningsintervjun och under en efterföljande få förtrogen besök, till exempel - att första dagen kan fortfarande vara en bit grov.) Om ditt barn tar till barn- vårdgivare omedelbart, och du börjar känna att din närvaro inte längre behövs, kan du alltid komma med en lista med ärenden att köra som kommer få dig ut ur huset för en stund.

Prepping ditt barn-vårdgivare

Gör din vårdgivarens arbete 100 procent lättare genom att ge henne med insidan scoop på ditt barns gillar och ogillar. Inkludera information om dagliga rutiner och allt annat du tycker att hon behöver veta för att kunna ge honom bästa möjliga vård (till exempel hur väl han klarar förändringar sin dagliga rutin, vilka tekniker som fungerar bäst i lugnande honom, och så vidare ).

Om du ger henne den här informationen i förväg (helst i skriftlig form, så att hon kan hänvisa till det senare) du rädda henne från att behöva räkna ut allt det här på egen hand genom försök och misstag.

Inlärning Mr Bunny i dagvård, alltför

Övergångs föremål - även känd som komfortobjekt - kan hjälpa till att underlätta övergången mellan hemmet och dagvården. Om ditt barn har en mycket älskad fyllda bunny eller annan favoritleksak djur, kan hon finna det skönt att ha denna speciella vän att krama om hon känner sig ensam eller rädd. Om ditt barn är inte den uppstoppade djur typ, kanske hon föredrar att ta en bild på dig eller något som tillhör dig med henne. På så sätt, om hon börjar saknade dig, kan hon gå titta på bilden eller hålla fast vid att plast resor Starbucks mugg som hon har kommit att förknippa med dig.

Även mycket små barn kan ta tröst från övergångsobjekt. Vad fungerar bra med nyfödda är en skjorta eller något annat föremål som bär mammas unika doft. Andas in den välbekanta doften kan vara oerhört lugnande och lugnande att en nyfödd som känner sig lite ur sitt esse.

Lämnar rusningstid mentalitet vid dörren

Hellre än att försöka att stressa igenom dagvårds drop-off, som bara tenderar att öka ditt barns ångest på det viktiga första dagen, bygga lite slack i ditt schema. Helst vill du ha lyxen att spendera minst 15 minuter hjälper ditt barn bosätta sig i sin nya dagvårdsarrangemang som första morgonen och varannan morgon under dagarna och veckorna framöver.

Femton minuter verkar fungera bra. Avsluta alla förr kan lämna ditt barn känsla som om övergången var alltför abrupt, men kvardröjande för länge får endast tjäna till att öka sin ångest.

Komma ihåg att gå på promenad och prata tal

Tänk på vad budskapet ditt kroppsspråk och tonfall skickar till ditt barn när du säger farväl. Dina försök att lugna ditt barn att du lämnar honom i goda händer kommer alla att vara förgäves om ditt kroppsspråk och röst meddela honom att du känner dig ambivalent och orolig själv. Vad du vill göra istället är att ge ditt barn det meddelande som du känner väl säker i sin nya dagvårdsarrangemang och att du ser fram emot att hitta på allt om hans dag när du plockar upp honom efter jobbet.

Och ta inte för givet att din pre-verbal baby eller toddler inte plocka upp dessa ledtrådar: Studier har visat att små barn är överrask trimmad till känslor av viktiga personer i deras liv. Så om du är positiv och optimistisk, kommer sannolikt att plocka upp på ditt barn - och kanske till och med härma - ditt humör.

Att hålla dina farväl kort

Om dina farväl börjar likna en scen från en av sappier dagtid tvålar, kanske tiden har kommit att gå vidare med showen (dagvårds show, inte såpopera!). Håll ett leende på läpparna, även om ditt barn gråter, och försäkra henne om att du kommer att vara tillbaka igen i slutet av dagen. Naturligtvis vill du också validera ditt barns känslor genom att låta henne veta att du förstår att det är tufft att säga adjö (du kommer att sakna henne, alltför!), Men att du kommer tillbaka för att hämta henne i slutet av dagen.

Försöker de gamla försvinner agera - inte!

Motstå frestelsen att smyga ut genom dörren den andra barnet ser åt andra hållet. Även om du kan hantera att undvika detta återgivande av "Jag vill ha min Mommy Blues," du är sannolikt att hamna skapa ett ännu större problem för dig själv. Nu när du har avslutat en gång, kan ditt barn med rätta dra slutsatsen att du kommer att smyga ut igen. Denna rädsla kan leda ditt barn att bli extremt klängig - och inte bara på dagis. Att man inte så stora flykten från daghemmet kan kosta dig din "gå-till-badrummet-alone" privilegier i många månader framöver!

Här är något annat att tänka på. Enligt experter barns utveckling, dessa slags dagis stora rymningar kan skada ditt barns förtroende för dig - en ganska rejäl pris att betala för den skull undvika några tidiga morgon tårar.

Minimera andra förändringar

Undvik att göra andra ändringar ditt barns rutin medan han vänja sig en ny dagvårdsarrangemang. Det kan helt enkelt vara alltför överväldigande för honom. (Hur skulle du känna om någon bad dig att anpassa sig till några massiva förändringar i arbetet samtidigt som du försökte hantera en skilsmässa eller ett dödsfall i familjen?) Så du kanske vill vänta med att flytta honom från en säng till en spjälsäng eller lägga till en ny valp till familjen tills ditt barn är lite mer fast i sin nya dagvårds rutin och bättre kunna hantera dessa tillsatta förändringar.