Vilka är de olika typerna av ATV Boots?

June 7

ATV stövlar är tunga skyddsskor för sport utility ryttare. De flesta modeller av ATV stövlar har liknande funktioner, men det finns en liten handfull alternativ och funktioner att välja mellan. Ett brett utbud av storlekar finns för att passa mäns och womenâ € s fötter. Det finns några pålitliga märken att välja på, men de flesta ATV stövlar är relativt lika i funktioner. De är en viktig tillbehör till ATV ridning, tillsammans med ATV handskar, hjälmar och skyddsglasögon.

ATV stövlar är tillverkade huvudsakligen med läder och en skyddande beläggning, vanligen polyuretan. Den yttre beläggningen är väsentlig för skydd till läder. Sport utility ryttare kan köpa ytterligare spray på beläggningar för förnyad ansökan efter den ursprungliga slits. Även om grundläggande modeller, shin och fotled plattor är standard, installeras på ATV stövlar för påverkan och nötningsbeständighet. En liten mängd olika färgalternativ finns, oftast i svart, rött, grått och vitt.

Split-skinn är vanligen används för värmebeständighet som tunga stövlar kan orsaka överdriven svettning i fuktigt väder. Taller ATV stövlar skydda hela smalbenet, medan kortare modeller skydda en del. Den genomsnittliga vikten för en ATV bagageutrymmet är ca 3-4 pounds (1-2 kg). Skum isolerar boot och ger dyna och vaddering. De justerbara stängning stroppar på smalbenet av stöveln och fodrade inredning och sulor kan slitas ut med tiden, och ATV entusiaster kan köpa ersättare lätt.

Korta modeller av ATV stövlar finns också. Dessa stövlar har ett utseende som liknar en kort vandringskänga och kör bara några inches (flera centimeter) ovanför ankeln. Den idealiska lättvikts alternativ för användare som rider i varmare klimat, de är utformade för att ge den minsta täckning utan att offra säkerheten av en standard boot. Dessa modeller väger endast cirka 25 till 30 gram (700-850 gram) och är hybrider av stövlar och sportskor.

Sport utility ryttare kan räkna med att betala ungefär $ 90 $ (USD) för nya lägre-end modeller och runt $ 400 USD för nya, mer avancerade modeller med fler funktioner. Köpa begagnade ATV stövlar kan samla priser på runt $ 50 till $ 60 USD. Större online-handel och auktionssajter är det bästa sättet att hitta kvalitet används stövlar. Dessa är ibland backas upp med sju till 14-dagars garanti. Några av de högsta slut, kan kända varumärken modeller av ATV stövlar kosta så mycket som $ 600 USD för ett par.

  • Shin och fotled plattorna är installerade på ATV stövlar för påverkan och nötningsbeständighet.