Vad är Whitening Moisturizer?

September 4

Whitening fuktkräm är en skönhetsprodukt som används för att göra huden i ansiktet verkar vara ljusare i färgen. Det är särskilt vanligt i den asiatiska marknaden, men kan också hittas i hudvårdsproduktlinjer som distribueras och marknadsförs i väster. Förutom att lätta på huden i ansiktet i allmänhet vitare fuktighetskräm används även ibland för att hjälpa till att minska ojämn pigmentering i huden. Det är ibland används för att bidra till att minska uppkomsten av fräknar eller mörka ärr som är resultatet av akne.

Det är vanligt att hudvårdsföretag som distribuerar sina produkter internationellt för att anpassa sina produktlinjer för olika marknader. Några stora hudvårdsföretag som säljer vitare fuktighetskräm bara sälja den i Asien och inte distribuera denna produkt i de linjer som de säljer i väst. Även om det är mindre vanligt att hitta vitare fuktighetskräm i väst än i Asien, är det inte omöjligt att anskaffa den från återförsäljare i regionen.

Det finns ett antal former av vitare fuktighetskräm. Det finns en version som är framtagen för allmän dagligt slitage och kan bäras under makeup. Det finns även en version som är formulerad tillsammans med foundation så att den redan är blandad med basnivån av kosmetisk. Det finns också typer av blekning fuktighetskräm som är avsedda för användning under natten.

Det finns vissa produkter som liknar vitare hudkräm som är koncentrerade serum. Dessa produkter är avsedda att appliceras på specifika fläckar på huden som är djupare pigmente än resten av huden. Ett område som har djupare skadats av solen, till exempel, kan behandlas med denna typ av produkt. Det är vanligt att sådana sera som skall säljas tillsammans vitare serum i hudvårdsproduktlinjer.

Några av de vanligaste naturliga ingredienser som ingår i vitare fuktighetskräm är C-vitamin, lakrits extrakt, och Shiso. Shiso är en produkt som kommer från perillaolja, en växt som är en del av mynta familjen. Vissa produkter gör också användningen av kemiska och syntetiska ingredienser.

I vissa kretsar, vitare fuktighetskräm är en kontroversiell produkt på grund av konsekvenserna av en önskan att lätta sin hud. Hudtonande generellt är en fråga som är kopplad till ras och identitet och är en het-knapp fråga för vissa människor. Trots kontroverser, fortsätter försäljningen av blekning fuktighetskräm och relaterade produkter.

  • Whitening fuktkräm kommer i olika former.
  • Whitening fuktkräm används för att göra hud verkar vara ljusare i färgen.
  • Vissa människor använder en vitare fuktighetskräm för att hjälpa riktiga ojämn pigmenterade solskador och andra faktorer.
  • C-vitamin och lakritsextrakt är bland vanliga naturliga ingredienser som finns i vitare fuktighetskräm.