Vad är Cannelloni Pasta?

September 3

Cannelloni är en sorts pasta som också är allmänt känd som manicotti. De är i grunden stora breda nudlar som har stängts på en sida för att skapa pasta rör som är ca 1 tum (2,54 cm) i diameter. Denna pasta är också ungefär mellan 3 och 4 inches (7,62 och 10,16 cm) i längd.

I italiensk matlagning, är cannelloni används som ett slags skal, och de är fyllda med olika kött, grönsaker, ostar och såser. Efter att kokas i en lämplig tid för att tillräckligt mjuka nudlar, de är fyllda med sådana salta fyllningar som ricottaost, köttfärs, mark kalkon, spenat, basilika, och ett sortiment av andra italienska ingredienser. Förutom att vara fylld med fyllningar, är rören också ofta toppad med antingen en röd, tomatbaserad sås eller en vit, krämbaserad sås.

I det italienska språket, översätter ordet cannelloni till "stora rör." Det här är passande eftersom pastan gör faktiskt ser mycket ut som pastarören. Översättningen kan också betyda "stora vass", som är också passande. Manicotti, å andra sidan, är den diminutiva formen av det italienska ordet för "ärmar." Även om det finns några fina distinktioner mellan manicotti och cannelloni, den skillnader mellan de två pasta är mycket liten. I det engelska språket, är de två termer som vanligtvis används omväxlande. Det finns dock kräsna kockar och mat buffs även i engelsktalande länder som är mycket medvetna om skillnaderna.

Den 2 juli 1891 var en bebis som heter Nicola Federico född i staden Neapel. Även om ingen visste det vid den tiden, skulle Nicola växa upp och bli en duktig kock, och skulle uppfinna cannelloni. Nicole uppfann denna pasta i 1907, när han arbetade på restaurangen La Favorita i Sorrento, Italien. Den hette ursprungligen strascinati, men sedan blev populärt kallas cannelloni. Det var under andra världskriget, när många Neapel invånare flydde till Sorrento, startade den speciella pastaform för att bli populär.

Även cannelloni utvecklades i Sorrento, har det blivit en stapelvara i italienska köken i världen. Det finns hundratals italienska recept som kräver det. Det finns vegetariska recept samt recept som kräver många typer av kött. Några av dem är skapade med mycket lätta beståndsdelar, medan andra kräver en hel del av olivolja, kött och ost.

  • Ricottaost används i salta fyllningar i cannelloni pasta.
  • Färska basilikablad används ofta för att smak cannelloni pastarätter.