Vad är Succotash?

August 29

Succotash är en amerikansk skålen som förknippas speciellt nära med den amerikanska södern, men kockar i andra regioner i USA gör det också. Denna maträtt populariserades under den stora depressionen, när kockar uppskattar det faktum att det var billigt att göra och kan göras med ingredienser från hem trädgård. Liksom många traditionella amerikanska rätter, är succotash inte vara en gourmetmat, och ibland ges otrevligt bemötande som ett resultat, men det kan faktiskt vara ganska varierad och extremt komplex, beroende på vem som förbereder det.

Hjärtat i succotash kokas majs, med skålen liknar en gryta i textur. Vissa kockar använder färska eller fryst hel majs. Andra använde torkade hominy. Beslutet mellan Nixtamal och hela majs beror på smaken av kocken, receptet, och tillgängliga leveranser. Göra succotash med hominy tar längre tid, men kan möjliggöra en mer komplex och utvecklad smak.

Säden är stuvade tillsammans med grönsaker. Lima bönor är ett populärt val, även om andra bönor kan användas också, och kockar kan också lägga tomater, paprika, squash och andra vegetabiliska ingredienser. Gryta ingredienser kan varieras, beroende på smak och tillgänglighet. När med färska grönsaker, har succotash en fräsch, klar smak som vissa tycker mycket trevlig. Cooks kan också lägga konserverade kött, fisk och andra animaliska ingredienser till deras succotash.

Denna rätt är tros ha sitt ursprung bland Narrangansett indianstam; Ordet kommer från msickquatash, som betyder "kokt majs." Skålen kan ätas vanligt, serveras med bröd, ätit som en sida, eller ens användas som bas för en paj, i vilket fall det kan bakas med kex på topp, och kocken kan välja att lägga till kött och sås att intensifiera smaker av succotash. Många kreativa variationer på den klassiska skålen kan ses i Southern kök.

Liksom andra sydliga mat, kan succotash vara rik, varm och tröstande, och det är ibland betraktas som en comfort food. Olika kockar och familjer utveckla sina egna recept, skapa en mängd variationer på grundmajs succotash, och många recept kan hittas på Internet, för människor som är intresserade av att göra denna maträtt för sig själva. Människor kan också experimentera med sina egna ingredienser för att göra en version av succotash som är alla sina egna; leka med ingredienser kan också få yngre medlemmarna i ett hushåll intresserad av grönsaker.

  • Majs används för att skapa succotash.
  • Vissa kockar lägga squash till deras succotash.