Vad behöver jag som värd för en Role Playing Game?

September 17

Varje gång du vill bjuda in några vänner över för en rolig kväll, värd ett rollspel är en bra idé. Så få som tre eller så många som ett dussin människor kan delta i en enda rollspel grupp, och med lite förberedelser, kommer alla att ha en bra tid. En god värd måste se till att det finns gott om källmaterial, pennor, papper, tärningar, en plats att spela, och naturligtvis, mat och dryck. Om du har allt detta täcks, bör ditt spel går i lås.

Att spela någon organiserad rollspel, behöver din grupp att ha all relevant källmaterial. Detta kan inkludera regelböcker, utskrifter, kartor och tecken ark, beroende på vilket spelsystem din grupp använder. Det är en bra idé att ha flera av de viktiga böcker, samt extra karaktär lakan och skrapa papper. En annars roligt spel kan vara frustrerande om flera personer behöver titta upp viktig information samtidigt och det finns bara en bok mellan dem.

Detta är ännu viktigare under vissa omständigheter, såsom skapande karaktär och shopping. Specifik rollspel information, såsom de färdigheter, förmågor och befogenheter en karaktär har tillgång till, kommer att ligga i ett eller flera regelböcker. Om din grupp omfattar mer än två eller tre spelare, kanske du uppmuntra en del av dem att köpa en extra kopia eller två viktiga böcker. Den lättare dina spelare kan hitta den information de behöver, desto mer tid du måste faktiskt spela spelet.

En ofta förbisedd faktor i en god rollspel session är tillräckliga pennor och papper. En bra spelledare bör hålla ett lager av extra karaktärsblad, skrot papper och pennor - med goda suddgummin - till hands. Det enda som är mer frustrerande än att behöva vänta på en annan spelare till slut söker upp något i regelboken är att behöva vänta på att en annan spelare till slut radera något så du kan använda pennan.

Samma sak gäller för tärningar. Uppmuntra spelarna i din grupp att investera i några tärningar som de kan behöva för spelet. Inte bara är det roligt att plocka ut dina egna tärningar, men det gör spelet kör mycket smidigare.

Naturligtvis är komplett utan mat och dryck utan rollspel. En typisk session kan lätt pågå tre timmar eller mer. Beroende på när du värd ditt spel, kan detta omfatta lunch eller middag - eller båda - men bör åtminstone omfatta vissa snacks och drycker. Det är en bra idé att föreslå att dina spelare vardera levererar något att äta eller dricka, eller att alla chip i för en pizza.

Eventuella tid vänner träffas för att spela ett rollspel, de är benägna att ha kul. För att göra det smidigt när du är värd, glöm inte att planera för tillräckligt rollspel böcker, pennor, papper, tärningar, och naturligtvis, mat. Det är svårt att dräpa en drake på tom mage, men det är ännu värre när man inte har en penna för att skriva ner allt skatten du hittar i sin lya.

  • Pennor och suddgummin kommer att behövas för att uppdatera teckenblad.
  • Beställa pizza är ofta ett snabbt sätt att ge mat när värd ett rollspel.