Vad är en infraröd Transceiver?

September 13

En infraröd transceiver är en enhet som är kapabel att både skicka och ta emot infraröda data. Dessa enheter är oftast ses i bruk i kommunikation, även om de har andra program också. Tillverkare av infraröd utrustning producerar ofta IR transceivers, och de kan hittas på elektronik och järnaffärer. Det finns ett antal olika applikationer för en infraröd sändare och de verkar ibland på vissa överraskande platser.

Termen "transceiver" är en kappsäck av "sändare" och "mottagare", vilket innebär i detta fall att enheten sänder och tar emot infrarött ljus. Vissa sändtagare kan göra detta samtidigt, medan andra kan användas för en funktion eller den andra vid varje given tidpunkt. Anordningen kan ha en fokuserad stråle, som kräver att det ligger i ett exakt läge för funktion, eller det kan vara mer brett, beroende på vilka program den är konstruerad för. En infraröd sändare kommer vanligtvis med upplysningar om utbudet av enheten, bredden på strålen, och kraften i enheten.

I kommunikation är infraröd sändare ofta för att synkronisera enheter. Till exempel kan en personlig digital assistent (PDA) synkroniseras med en dator med hjälp av infraröda sändtagare i båda enheterna. Systemen kan skicka data fram och tillbaka mot varandra för att synkronisera sina innehåll, eller data kan flyttas från anordning till anordning som behövs, beroende på vilka enheter som är inblandade. Några av dessa enheter kommer även synkronisera automatiskt när de får i sortimentet, hålla saker uppdaterade utan någon ansträngning på den del av ägaren.

Infraröd transceivers kan också användas för saker som kommer in och samla in data i fält. Med en handhållen IR transceiver, kan en forskare samla in data på den bärbara enheten och sedan lasta den till en dator via en infraröd sändare. Transceivern kan också få saker som uppgraderingar och förändringar databas, hålla den aktuell och aktuell med resten av utrustningen forskaren använder.

Många anordningar som kommunicerar med infrarött har en sändare, mottagare, eller sändtagare inbyggd, eller en slits, i vilken en infraröd enhet kan monteras. Dessa kräver ibland en viss ansträngning för att ersätta, även om det kan göras, med reservdelar beställas via tillverkaren eller via ett annat företag. Människor kan också köpa fristående infraröda sändare för att ersätta handhållna enheter, och de kan köpa enheter som är utformade för att passa in i elektronik såsom robotar som byggs från grunden.