Vad är Cats Claw extrakt?

September 10

Cata € s klo extrakt är ett näringstillskott som är gjord med hjälp av bark och rot cata € s klo vinstockar, eller Uncaria tomentosa. Vinrankan, som är hemma i Central- och Sydamerika, tros ge näring som stöd i att hantera en rad hälsofrågor, inklusive möjligheten att hjälpa till att sänka blodtrycket. Idag är supplement tillverkas i ett antal olika länder, och är lätt tillgänglig i lokala ört butiker samt online-butiker.

Det finns ett antal hälsofördelar i samband med användning av Cata € s klo extrakt. Även om inte alla de påståenden om effekten av örten har forskat, det finns vissa belägg för att användningen av Cata € s klo extrakt, antingen i kapselform eller tas som Cata € s klo te, kan hjälpa till att ge näring en försämrat immunförsvar. Denna åtgärd kan hjälpa kroppen att övervinna ett antal olika åkommor och påskynda återhämtningstiden.

En annan av de påstådda fördelarna med Cata € s klo extrakt är att örten kan hjälpa till att sänka högt blodtryck. Detta beror på att Cata € s klo kan hjälpa vidga blodkärlen, vilket i sin tur förbättrar cirkulationen och låter hjärtat att fungera mer effektivt. Den förbättrade cirkulationen har ibland lett till påståenden om att extraktet är till hjälp för människor som lider med dålig cirkulation i armar på grund av pågående hygienkrav som diabetes.

Cata € s klo extrakt har traditionellt använts i flera andra hälsofrågor, såsom lindra smärtan av artrit, behandla fall av dysenteri, sänka feber, och hjälpa till att lindra smärta i samband med magsår. Under de senaste åren har ett begränsat antal studier utvärderade potentialen för Cata € s klo produkter för att vara användbara vid behandling av så skilda villkor som hiv, Alzheimerâ € s sjukdom och multipel skleros. Studierna har hittills visat sig vara oklara när det gäller förmågan av örten till stöd i dessa situationer.

Som med de flesta örter, en av de viktigaste kata € s klo biverkningar att örten kan interagera negativt med vissa receptbelagda mediciner. Normalt är alla som använder antikoagulantia eller blodtrycksmedicinering varnade för att inte använda Cata € s klo extrakt utan att rådfråga en läkare först. Ytterligare biverkningar kan inkludera korta perioder av yrsel, illamående, och möjligheten för gastrointestinal nöd under de första dagarna av användning. Normalt är dessa biverkningar blekna med tiden. Skulle de kvarstår, kan det vara ett tecken på en allergisk reaktion, och användningen av örten bör avbryta omedelbart.

  • Historiskt har kattens klo extrakt använts för att behandla magsår.
  • Kattens klo vinstockar växer naturligt i Central- och Sydamerika.