Vilka är de bästa MRSA Försiktighetsåtgärder?

July 16

Det finns många försiktighetsåtgärder en person kan ta för att förhindra spridning av meticillinresistenta Staphylococcus aureus (MRSA), vilket är en allvarlig bakterieinfektion. Bland de bästa MRSA försiktighetsåtgärder handtvätt, isolering vid behov, och att bära skyddande kläder. Sanitizing medicinsk utrustning kan också bidra till att förhindra spridningen av denna potentiellt dödliga infektioner. Omfattar platsen för en MRSA-infektion kan vara till hjälp också.

En av de bästa MRSA försiktighetsåtgärder är handtvätt. När en person tar hand om en person med MRSA, tvätta händerna med tvål och vatten efter att röra blod eller kroppsvätskor är kritisk. Dessutom är de bakterier som orsakar detta villkor inte är synliga för blotta ögat. Som sådan, är det viktigt att tvätta oneâ € s händer ofta, även om det inte finns något synligt på händerna. Till exempel, handtvätt efter beröring av huden hos en person med MRSA eller hanterar sin kläder och sängkläder kan hjälpa till att förhindra spridningen av infektionen.

Om en MRSA patient måste isoleras, kan kontakt försiktighetsåtgärder vara till hjälp för att förhindra dess spridning. Till exempel kan en person som går in i en MRSA patients sjukhusrummet måste bära skyddskläder, såsom ansiktsmasker eller ansiktsskydd; skyddsglasögon; operationshandskar; och en operationsrock. Ansiktsskydd och masker används för att förhindra luftburna bakterier från att göra sin väg in i kroppen genom en persona € s slemhinnor. Övriga kläder används för att förhindra hud mot hud kontakt som kan leda till överföring av bakterier. När besökaren eller medicinsk anställd lämnar patientâ € s rum, detta skyddskläder oftast om hand som farligt avfall.

De bästa MRSA försiktighetsåtgärder kan inkludera de som rör sanering av medicintekniska produkter som används vid behandling av MRSA-patienter. I själva verket, kan medicinska anordningar skall desinficeras, även om de bara har lagrats i samma rum med en patient diagnostiserad med MRSA. Dessutom bör ytor i MRSA patientens rum och sådana saker som rullstolar och bårar skall desinficeras innan de används med andra patienter eller av den allmänna befolkningen.

Ta MRSA försiktighetsåtgärder kan också innebära att begränsa kontakten vissa MRSA patienter kan ha med icke-infekterade individer. I allmänhet anses det acceptabelt för en MRSA patient att ha kontakt med andra och delta i regelbundna aktiviteter om platsen för MRSA-infektion kan täckas. Om de smittade områdena inte kan täckas, kan dock läkare rekommenderar att begränsa kontakten med andra eller ens isolera patienten. Detta gäller även i de fall där en person producerar slem som kan innehålla bakterier eller läckande kroppsvätskor.

  • Omfattar skärsår och skrubbsår med rena bandage förhindrar MRSA-infektioner.
  • Iklädd en ansiktsmask kan hjälpa till att förhindra spridning av MRSA.
  • Vårdpersonal bär operationshandskar bidrar till att minska MRSA risken.
  • Noggrann handtvätt kan hjälpa till att förhindra en MRSA-infektion.