Hur man investerar i Corn Råvaror

October 11

Corn, liksom andra råvaror såsom råolja och kaffe, finns i olika kvaliteter. De viktigaste typerna av majs som du bör känna till är högvärdigt nummer 2 och nummer 3 gul majs, som båda handlas på terminsmarknaderna.

Det mest direkta sättet att investera i majs är genom att gå igenom de terminsmarknaderna. En majs avtal finns, artighet av Chicago Mercantile Exchange (CME), hjälper jordbrukare, konsumenter och investerare hantera och resultatet från de underliggande marknadsmöjligheter. Här är de kontrakts specs:

 • Kontrakt Ticker Symbol: C
 • Elektronisk Ticker: ZC
 • Kontraktsstorlek: 5000 Bushels
 • Underliggande Commodity: Hög klass nr 2 eller nr 3 Yellow Corn
 • Pris Fluktuationer: $ 0,0025 / bushel ($ 12,50 per kontrakt)
 • Handelstimmar: 9:05 till 01:00 öppna anbud, från 18:30 till 06:00 Electronic (CST)

  Itâ € s viktigt att känna till öppettider för majs och andra råvaror som handlar både på öppna anbud och genom elektronisk handel. Öppna anbud timmar är ett arv från pre-Internet ålder, när folk handlade alla kontrakt på handelsplats; du kan fortfarande delta i denna handel metod under de timmar som konstaterats. Det elektroniska handelssystemet är det senaste tillskottet och är mycket snabbare, så du kan vara säker på att få dina beställningar snabbt och effektivt. Den öppna anbud systemet sakta fasas ut; småningom, kommer elektronisk handel permanent ersätta den.
 • Trading Månader: mars, maj, juli, september, december

Corn terminskontrakt mäts vanligen i bushels (t.ex. majskontrakt erbjuds av CBOT). Storskalig majs produktion och konsumtion i allmänhet mäts i ton.

Historiskt har USA dominerade majsmarknaden, och fortfarande gör på grund av riklig mark och hjälp statliga subventioner. Kina är också en stor aktör och uppvisar en stor potential för att vara marknadsledande inom de närmaste åren. Andra noter producenter inkluderar Brasilien, Mexiko, Argentina och Frankrike.

Land Corn Produktion (miljoner ton)
USA 307
Kina 165
Brasilien 51
Mexiko 25
Indien 18,5
South Africa 12,7
Argentina 12,6
Ukraina 11,4
Kanada 10,5

Källa: US Department of Agriculture

Liksom andra jordbruksråvaror, är majs föremål för säsongsmässiga och cykliska faktorer som har en direkt, och ofta kraftfull, effekt på priserna. Priserna för majs kan gå igenom berg-och dalbana åkattraktioner, med vilda svängningar i korta perioder.

Hur man investerar i Corn Råvaror

Priset på majs terminer på CBOT 2003-2010.

För mer information om majsmarknaden, kolla in följande källor:

 • Corn Refiners Association
 • Nationell Corn Growers Association
 • Department of Agriculture Corn Research Service