Vad är Jojoba pärlor?

October 11

Jojoba är en öken buske som finns i södra Förenta staterna och norra Mexiko. Den producerar stora frön från vilka ett vax, som ofta kallas jojobaolja, utvinns. Detta vax är en vanlig ingrediens i skönhetsprodukter på grund av dess stabilitet och fuktgivande egenskaper. Jojoba pärlor är en fullständigt hydrerad form av jojoba vax - de är små sfärer som används som både en peeling agent och som bärare för andra kosmetiska ingredienser.

Pärlorna används i tvålar, skurar och rengöringsmedel avsedda att exfoliera huden. På grund av sin form, pärlorna är mer skonsam än andra ingredienser som vanligen används i denna typ av produkt, såsom nötskal, och så inte irritera eller skada huden eller lämna den öppen för bakterier. Folk köper dem i färdiga produkter eller grossist att göra sina egna.

De jojoba pärlor är en kristallin form av vaxester produceras av den trycksatta tillsats av väte till oljan. Detta resulterar i en produkt som är färglös, luktfri och har en smältpunkt av 68-70 grader Celsius (154-158 grader Fahrenheit). Pärlorna är fasta, fasta sfärer och kan därefter suspenderas i en mängd olika medier.

Finns i ett antal skönhetsprodukter, tillverkare lägger pärlorna för fasta medier, såsom tvål, och mer flytande medier, såsom geler och krämer. De är inte ofta används i flytande produkter eftersom de tenderar att antingen flyta eller sjunka snarare än jämnt fördela i hela produkten. Jojoba pärlor finns också att köpa på egen hand, och folk lägger dem att lagra-köpt formuleringar eller de som framställts hemma.

Sfärerna är tillgängliga i olika storlekar från 150 till 1200 mikron. Mindre storlekar pärla är mer effektiva som ansikts exfoliators, medan medelstora pärlor främst läggs till kroppsprodukter. Större storlekar av jojoba pärlor i produkter avsedda för områden som behöver mer intensiv behandling, såsom fötter, och kan förbättra en produkts visuella intryck. Deras breda sortiment av färg förstärker varje produkts visuella effekter. Färger och storlekar kan blandas för att skapa ett mer mångsidigt och visuellt kreativ produkt.

Mjuka jojoba pärlor finns också. Annat än att arbeta som en peeling, dessa mjukare pärlorna har en lägre smältpunkt och kan krossas mot huden. Detta gör det möjligt för huden att absorbera pärlorna och deras mjukgörande egenskaper. Dessa mjuka pärlor används ofta som bärare för andra material, såsom vitamin E eller dofter.

  • Jojoba pärlor kan hittas i ett antal av skönhetsprodukter.