Vinter Dina Sprinkler

October 17

Om du bor i ett område där vintertemperaturer dopp under 32 under en längre tid, så är det klokt att vidta åtgärder för att ta bort allt vatten ur rören i ditt vatten stänk systemet. Om du inte tar bort allt vatten, kan det frysa, expandera och sedan spricka eller brista röret och fixturer. Detta hamnar vilket resulterar i höga reparationskostnader följande vår, om du har tur. För de riktigt otur individer, kan detta leda till astronomiska akuta reparationer.

Så, hur gör du winterize dina sprinklers och befria rören vatten? Det finns tre metoder för att länsa ditt sprinklersystemet, och de är; manuell tömning, automatisk tömning och blåser ut systemet. Nyare modeller av automatiska sprinklersystem inkluderar manuella ventiler som du kan öppna och stänga. Följ dessa steg för att dränera vattnet manuellt från din sprinkler:

  1. Vid huvudventilen, stäng av vattentillförseln och öppna dräneringsventilerna.
  2. Om du har ett automatiskt system, stänga av timern controller.
  3. Låt vattnet rinna ur backventil och sedan lagra den bort.
  4. Avlägsna vattnet från stammarna och sedan locket dem.
  5. När du har dränerad allt vatten, stäng manuella ventiler.

Den enda skillnaden mellan de manuella och automatiska dräneringsmetoder är, ja ... automatisering. Med den manuella metoden, gör du allt arbete öppning och stängning ventil. Med en automatisk avlopps, har systemet en uppsättning punkt, vid vilken ventilerna öppnas när trycket i ledningarna är vid eller under ett förinställt tröskelvärde. Följ dessa steg och du kan använda den automatiska dräneringsmetod i största fördel när länsa ditt sprinkler:

  1. Stäng av vattentillförseln vid huvudventilen.
  2. När vattnet rinner från huvudlinjen, öppna pannan avlopp, vilket gör att vattnet att flöda från mellan avstängningsventil och backventil.
  3. Låt det automatiska systemet, och allvar, att göra resten.

Den sista tekniken för att helt ta bort vatten från sprinklersystemet är utblåsmetoden. De flesta experter är överens om att detta är en metod husägare bör inte försöka eftersom förfarandet innebär att man använder luft under högt tryck. En oerfaren husägare skulle lätt ställa trycket för högt och avveckla skadar hela sprinklersystemet. Istället anlita en professionell för att Blowout rören och ta itu med luftkompressorn och högt tryck.