Vad är ett jobb rekryterare?

August 23

När namnet på spelet är att hitta en person att fylla en nyckelroll inom ett företag, kommer många företag att vända sig till ett jobb rekryterare. I huvudsak är ett jobb rekryterare en person eller ett företag som specialiserat sig på att hitta precis rätt person till rätt position inom ett företag eller organisation. I populär slang, är ett jobb rekryterare ofta till som en headhunter. Här är några fakta om jobb rekryterare, och när deras tjänster kan vara det perfekta sättet att gå.

Ett exempel på jobb rekrytering innebär tjänster av en bibehållen rekryterare. I detta scenario till jobbet rekryterare kontrakt med ett företag eller organisation lokalisera och kvalificera potentiella medarbetare för företaget. Med denna typ av rekrytering, får jobbet rekryterare ersättning, även om ingen av kandidaterna presenteras för organisationen så småningom accepterade och anlitade. Generellt bygger en bibehållen rekryterare sin verksamhet på god mun till mun efter att framgångsrikt kunna lokalisera personer som anlitas av recruiterâ € s klient och visar sig vara perfekta passningar inom företaget. Betala för en bibehållen rekryterare kan baseras på en procentsats av utgångs årslönen för positionen fylld, eller en fast avgift som ställs upp i avtalet mellan rekryterare och organisationen.

Ett annat vanligt exempel är utsedda rekryterare. Med denna modell kommer jobbet rekryterare inte ta emot någon typ av ersättning, utom om befattning framgångsrikt fylls av en av de rekryter som finns av rekryteringsinsatser i jobbet rekryterare. Överlägset, är detta den mest populära av de två val, eftersom beredskaps rekryterare vanligtvis inte kräver någon form av utestängande överenskommelse för utförda tjänster. Detta ger företagen möjlighet att engagera flera beredskaps rekryterare på en gång, vilket sprider nätet bredare i sökandet efter det perfekta jobbet kandidaten. Ofta är den lön för en beredskapsplan rekryterare beräknas på en procentsats av lönen i samband med den fyllda positionen.

Båda typerna av headhunters kan vara ett bra sätt för företag och andra organisationer att skaffa kvalitet anställda utan att spendera en hel del tid och resurser på att försöka lokalisera potentiella medarbetare. Med ett jobb rekryterare hanterar startskärmen och kvalificering av personer som kan vara rätt för jobbet, är processen för att välja rätt kandidat kraftigt förenklat. De besparingar i tid och pengar för organisationen är ofta väl värt avgiften betalas till alla jobb rekryterare.

  • Framgångsrika jobb rekryterare besitter vanligtvis starka människor färdigheter.
  • Rekrytering jobb kan ibland vara nybörjar positioner.
  • Rekryterare hjälper matcha kvalificerade personer till lediga jobb hos företag.