Vilka är de bästa tipsen för stekning Haddock?

November 21

Stekning kolja är endast ett av många sätt att förbereda fisken. Kolja kan vara stekt eller slagna och djupa stekt. Det är en delikat fisk, så stekning kolja för länge kommer att få den att falla sönder. Den olja som används för att steka kolja måste vara rätt temperatur för bästa resultat. Storleken på fisken avgör hur lång tid det tar att laga mat; mindre bitar steka snabbare och jämnare.

Innan stekning kolja, är det viktigt att välja rätt typ av olja. Vissa oljor, såsom extra virgin olivolja, är inte bra för stekning, eftersom de har en låg rök punkt. Perfekt stekoljor inkluderar raps, solros och jordnötsolja. När pan stekning kolja, kan en kock använda en kombination av olja och smör eller smör i sig.

Beredning av fisken beror på om det kommer att vara pan eller friteras. Fritering kolja kräver oftast en smet. Filéer av kolja ska muddras, eller belagd med ett tunt lager av allrengöringsmedel mjöl, doppas sedan i smeten. En kock kan göra en slags smet med hjälp av en 1-till-1-förhållande av mjöl och öl samt en kryddor såsom salt och peppar.

Oljan bör vara upp till temperatur innan en kock börjar steka fisken. När fritering, bör oljan vara minst 350 grader Fahrenheit (177 grader Celsius), men inte mer än 383 grader Fahrenheit (195 grader Celsius). Oljan är redo när en liten bit av smeten vänder gyllenbrun inom 30 sekunder efter att kastas in i oljan. Olja som är för kallt kommer att producera fuktig fisk, och olja som är för varmt kommer att bränna fisken.

När stekning kolja, är viktigt att inte överfulla pannan. Om kocken är stekning hela filéer, bör han eller hon steka en i taget. Om mindre bitar håller stekt, bör de kunna flyta omkring fritt i oljan. Helst ska bitarna vara av samma storlek så att de tillagas i samma takt.

En kock kan bröd kolja för pan-stekning eller pan-steka den med bara salt och peppar som smaksättning. Om fisken inte har panerad bör kocken blot någon extra vatten från dess yta före stekning, så att den inte stänka när det träffar pannan. Den tunnare filén, det jämnare och snabbare kommer det att laga mat. För bästa resultat bör en kock dela några tjocka filéer i hälften innan pan-steka dem.

  • En smet för stekt kolja kan göras med hjälp av en 1-till-1-förhållande av mjöl och öl samt salt och peppar.