Vad är Kål Roses?

November 29

Kål rosor är rosor med mycket distinkta blomningar som gjort dem riktigt kända. Blomningarna har så många kronblad som de gör faktiskt ganska liknar en särskilt stökiga kål. Dessa rosor är känd för att vara extremt aromatisk, och många människor finner dem ganska vacker att titta på, liksom. Du kan hitta kål rosor i många trädgårdsbutiker, och de också växa lätt från sticklingar, om du råkar känna någon med ett kål ros. Fråga alltid innan du tar sticklingar, dock.

Flera funktioner skiljer kål ros, som formellt kallas Rosa centifolia. Den första är blomningarna, som kan vara vit, rosa, rött, eller brokiga. Som det vetenskapliga namnet för kål steg innebär, har blomningen en mängd kronblad, även om det kanske inte är den 100 antyds i namnet. Kronbladen är tätt packade, svarvning rosen i en inrullade blomning av rikt ruffled kronblad och centifolia ro, som de ibland kallas, har typiskt en mycket upphettat arom.

Blasten av kål rosor är en grå-grön, med enkla sammansatta blad. När får växa med minimalt krångel, kan kål rosor växer ganska stora, vänder nästan in träd, och de kräver omfattande stöd. Kål rosor kan också tätt beskäras och trimmas för att främja en tätare, mer buskig tillväxt, även om buskarna kommer fortfarande att kräva ett visst stöd när de växer. Liksom andra rosor, kål rosor gynnas tunga beskärning i sina slumrande perioder, och de gillar att befruktas under våren.

Dessa ro kallas ibland Provence rosor, och de är också kända som Rose de mai. Den kål steg utvecklades kring 1600-talet av den holländska ro uppfödare, som korsade flera sorter för att producera denna mycket distinkt steg. Många anser kål rosor att vara gammaldags rosor, på grund av den extrema ålder sort och rika arom som åtföljer den. De är härdiga i USDA zoner fyra till nio.

Vissa människor kallar kål rosor "mossa rosor," i en hänvisning till de luddiga gröna knoppar av växten. Innan kål steg blom, är blommorna inneslutna inuti dessa aromatiska knoppar som verkligen känner sig lite mossig vid beröring. Men till skillnad från mossa, kål steg föredrar partiell till full sol, och det kommer att producera en häpnadsväckande spridning av blommor som gör mycket bra som snittblommor.