Vad är en fiberoptisk modul?

November 2

En fiberoptisk modul är en komponent som används för att ansluta en fiberoptisk kabel till en elektronisk anordning. Det finns ett antal olika delar av en fiberoptisk modul, och olika moduler är konstruerade med olika specifikationer. De delar av modulen är ansluten till en styrelse som kan installeras som en enhet i en elektronisk utrustning.

De grundläggande delarna av en fiberoptisk modul innefattar en transceiver, en plats för den fiberoptiska kabeln för att ansluta till modulen, och en plats för modulen för att ansluta till den elektroniska anordningen, i vilken den installeras. En Basic Input / Output System (BIOS), som är en liten datachip, är standard på en fiberoptisk modul. BIOS tillåter modulen att identifiera dess komponenter och överföra information fram och tillbaka mellan modulen och den elektroniska anordningen.

Komponenterna i den fiberoptiska modulen ligger på ett bräde, och i de flesta elektronik avsedda för personligt bruk, är relativt liten och lätt installeras av en dataingenjör detta forum. Mer sofistikerad elektronik med många fiberoptiska anslutningar kan kräva större och mer komplexa fiberoptiska moduler som tillåter dem att ansluta till många olika fiberoptiska kablar på en gång. Vissa moduler också kommer med aktivitetslamporna, som visar systemägaren när modulen är aktiv och vad den gör. Detta kan vara ett användbart verktyg för att övervaka utförandet av en fiberoptisk modul.

Olika typer av fiberoptiska moduler fäster elektroniska enheter på olika sätt. Modulen kan anslutas till styrelsen eller lödda på en boardâ € s optiska linjen. Förbindelsen mellan den fiberoptiska modulen och den fiberoptiska kabeln kan också komma i ett antal olika former, beroende på specifikationerna för pluggen på änden av kabeln.

Även om det finns ett antal olika företag som konstruktionsmoduler, är designen i princip samma från en modul till nästa. För att se till att enheterna kan ansluta med en mängd elektronik och fiberoptiska kablar, många moduler har en överenskommelse flera källor. Detta betyder att de mekaniska, fysikaliska och termiska komponenter av modulen inte påverkar det sätt som optisk information kommer in i och ut ur modulen.

  • En fiberoptisk modul ansluter fiberoptiska kablar till en elektronisk anordning.