Vad är Terminalia Arjuna?

October 31

Terminalia Arjuna är en växt som används för medicinska ändamål. Det är oftast används för att skydda mot hjärtsjukdomar, blockerade artärer och högt blodtryck. Denna växt härstammar från Indien, och kan vara användbara vid behandling av olika störningar. Terminalia arjuna är också känd som arjuna bark eller helt enkelt arjuna.

Denna växt tros minska risken för hjärtsjukdom, stress och härdning av artärer och öka den totala hälsa. Det kan också stödja ett friskt hjärt-kärlsystemet och normalisera kolesterolnivåer. Arjuna har varit känt för att bidra till att minska bröstsmärtor.

Det har förekommit fall där Terminalia Arjuna har använts för att behandla brännskador. Det kan också ge effektiv lindring för sår och ärr och minska blodförlust, eftersom det främjar bildandet av blodproppar. Arjuna har ofta används vid behandling av olika åkommor, och många studier har gjorts för att bevisa dess fördelar.

Arjuna har också visat sig fungera som en mycket effektiv antioxidant i kroppen. Den innehåller flavonoider, som har starka antioxidativa egenskaper som kan bidra till att förebygga deoxiribonukleinsyra DNA-skador och stödja den normala funktionen av celler. Antioxidanter spelar en mycket viktig roll i kroppens allmänna hälsa som det neutraliserar effekterna av fria radikaler som uppstår i kroppen. Detta kan också bidra till att minska risken för cancer.

En viktig del i Arjuna bark är co-enzym Q-10, vilket kan leda till en risk för hjärtsjukdom när det inte finns en tillräcklig mängd i kroppen. Det kan ge effektiv lindring mot hjärtproblem och även stärka hjärtat muskler. Det kan också spela en viktig roll i den cellulära respirationsprocessen. Andra faktorer som kan finnas i Terminalia Arjuna inkluderar termiarjunoside, arjunetoside och arjunic syror.

Terminalia arjune kan tas som en del av ett multivitaminpreparat eller separat i kapselform. Den rekommenderade dosen för Arjuna är 250 till 500 milligram (ca 0,25-0,5 gram) per dag, och det kan tas i samband med måltid för att hjälpa absorption. Märkbara resultat kan ses inom de första veckorna av tillskott.

Biverkningar av att använda Terminalia Arjuna kan uppstå vid långvarig användning. Det är därför rekommenderat att individer rådfråga en vårdgivare eller läkare för att fastställa den optimala dosen och längden på behandlingen. Som en försiktighetsåtgärd, det är också rekommenderat att ta Arjuna under graviditeten.

  • Vissa tillskott av multivitaminer innehåller Terminalia Arjuna.
  • Terminalia Arjuna kan användas för att skydda mot blockerade artärer.