Vad är en Terapi Bath?

August 16

Vattenterapi är en term som används för att beskriva någon form av medicinsk behandling med hjälp av vatten, inklusive allt från att ge vatten till en uttorkad person till rengöring ett sår. En hydroterapi bad är en av de vanligaste metoder för att ge människor hydroterapi. Detta kan göras i en vanlig badkar, eller det kan vara i någon form av särskilda tub som en strömvirvel. I de flesta fall, en hydroterapi bad innebär nedsänkning under en längre tid, och det finns ofta mediciner, örter, eller speciella oljor appliceras på vattnet som en del av behandlingen.

Ibland kan en hydroterapi bad används av läkare för att behandla allvarliga tillstånd. Ett exempel skulle kunna behandla en brännskada offer genom att sänka ner honom i vattnet med särskilda läkemedel i den. Detta kan hjälpa sterilisera brännskador och förhindra infektion. Itâ € s också möjligt att använda varma bad för att behandla muskelskador, eftersom varmt vatten kan hjälpa musklerna slappna av och främjar ökat blodflöde, vilket kan göra musklerna läka snabbare. Å andra sidan kan ett kallt bad potentiellt minska inflammation, och vissa människor gillar att alternera mellan varma och kalla bad som en del av deras terapeutiska behandlingsplan.

Det finns flera olika typer av hydroterapi badbehandlingar, och de kan användas i olika situationer. Ibland individer kommer helt enkelt ta ett badrum och fylla den med läkemedel. I andra fall, kan människor använder en så kallad "Sitz" bad, som innebär att fylla badkaret upp till djupet av höfterna och sitter i i en upprätt position. Sitz bad används ofta för att behandla tillstånd som smärtsamma mensvärk eller hemorrojder. Ett annat tillvägagångssätt är att fylla badkaret till ankeln djup och ta ett fotbad, som kan användas för att behandla många olika tillstånd, inklusive fotsvamp och artros smärta i fötterna.

Ibland hydroterapi bad behandlingar används på ett sätt som havenâ € t är vetenskapligt bevisat. Det finns en massa människor som hävdar hydroterapi kan potentiellt bota cancer, till exempel. Läkare havenâ € t varit övertygad om denna uppfattning, och medan många är överens om att hydroterapi har potentiella hälsofördelar, det finns oroar också att vissa människor kan förlita sig för mycket på det istället för beprövade medicinska behandlingsmetoder.

Idén att använda hydroterapi badbehandlingar är en gammal koncept. Människor i många kulturer har trott på helande pooler och används vatten för att behandla skador. Det finns också religiösa begrepp i vissa kulturer som ger vatten mystiska helande krafter, och det finns fortfarande vissa rörelser som håller dessa föreställningar.

  • Smärtsamma mensvärk kan lindras i en "sitz" hydroterapi bad.
  • En hydroterapi bad är en gemensam strategi för att ge människor hydroterapi, och kan göras i en vanlig badkar.
  • En SITTBAD kan vara en form av hydroterapi.
  • Ett fotbad för att behandla fotsvamp är en form av hydroterapi.