För seniorer: Skapa punktlistor och numrerade listor i Microsoft Word

December 2

Microsoft Word gör att skapa punktlistor och numrerade listor på dina dokument lätt. Oavsett om du skapar en punktlista för en packlista för en resa för att se dina barnbarn eller en numrerad lista för ett recept, kan du göra dina dokument ser professionella och organiserade på nolltid.

Använd en punktlista för listor där ordningen på poster inte är betydande, och samma "bullet" tecknet används framför varje punkt. Däremot använder en numrerad lista för listor där ordningen på objekt är betydande, och en sekventiell steg nummer används för att indikera ordning.

Du kan skapa en lista från befintliga stycken, eller så kan du slå på funktionen listan och skriv listan som du går. Hursomhelst, du arbetar med knappen Punkter eller Numrering knappen på fliken Start:

  • Klicka på Punkter eller Numrering för att tillämpa en standard kula eller nummer, respektive. Standard bullet är en solid svart prick och standard numrering behandlingen använder standard 1., 2., 3., och så vidare.
  • Klicka på pilen till höger om någon av knapparna för att öppna en palett med ytterligare valmöjligheter.

Om du går paletten vägen, här är borren för kulor eller numrerade listor:

  • Kulor: Välj en av de punkttecken på paletten. Om du inte hittar vad du vill, klicka Definiera Nytt Bullet att inrätta en egen kula.
  • Numrerade listor: Välj från en variation av numeriska stilar, inklusive arabiska (1, 2, 3) och Roman (I, II, III); eller versaler eller gemener arabiska och romerska bokstäver (A, B, C, i, ii, iii). Genom att klicka på Nytt nummer Format alternativet Definiera öppnar en dialogruta där du kan ställa in dina egna talformat.

    För seniorer: Skapa punktlistor och numrerade listor i Microsoft Word

För varje numrerad lista, stegar Word automatiskt numret. Det är inte alltid perfekt på att gissa dina önskemål, dock. Till exempel, ibland kan du ha en regelbunden punkt (ej numrerad) mellan två punkter som är konsekutivt numrerade, eller du kanske vill starta om numreringen tillbaka på 1 när Word gissar att du vill att numreringen fortsatte från föregående lista.

För att ändra mellan att fortsätta den tidigare listan och starta en ny, högerklicka på den punkt där du vill att ändringen ska göras och sedan välja antingen Starta vid 1 eller Fortsätt numrering.