Vad är en ost styrelse?

December 17

En ostbricka är ett serveringsfat på vilken ett sortiment av ostar presenteras för dina matgäster. Det finns många typer av dessa brädor tillgängliga och de kommer i en mängd olika former och storlekar. Några är gjorda av trä, rostfritt stål och glas. Runda och rektangulära styrelser är vanliga favoriter med middagsvärdar.

I huvudsak är din ostbricka mer än bara en serveringsfat. Det bör också vara noga beredd att vässa dina guestsâ € aptit. Oavsett om ost äts som förrätt, huvudrätt eller efter en måltid, anser att dessa faktorer när de ställer din styrelse tillsammans:

1. Ost urval

En klassisk ostbricka sägs ofta att bestå av högst fem sorters ostar. De som du väljer bör ge dina gäster med en rad tilltalande texturer, smaker och utseenden. Du kan planera din styrelse enligt länder, såsom servering antingen brittiska eller franska ostar. Alternativt kan du erbjuda ostar framställda av olika mjölk. Din styrelse kan också vara tema kring årstid. Till exempel, populära val för sommaren är Saint-Marcellin, Crottin de Chavignol och Epoisses.

Var noga med att inkludera ostar från olika nivåer av styrkor och texturer. Gästerna bör ges möjlighet att smaka milda, mjuka ostar och arbeta sig fram till starkare, hårdare ostar. Utseende spelar roll också. Klipp och servera ostar av olika former, storlekar och färger. Du kan lägga stänk av färg genom att garnera din styrelse med skivor av färsk frukt.

2. Med tillbehör

Din ostbricka kan förbättras med bröd och vin. Var noga med att välja de som förgyller ditt val av ost. Det är viktigt att dina gäster kan uppskatta mångfalden av ost smaker på brädan. Andra lämpliga tillbehör inkluderar färsk frukt och nötter.

3. Presentera ditt ostbricka

Presentera din styrelse med flera knivar, en för varje typ av ost för att undvika att blanda smaker av enskilda ostar. För mjukare, bred ostar, använd en plattare kniv. En vass, fast kniv är bra för att skära hårda ostar.

Se till att det finns tillräckligt med utrymme mellan varje ost på brädan för att hindra dem från att uppmjukning i varandra. Detta är särskilt viktigt för mjuka ostar. Placera ostar med en stark, stickande lukt borta från dem som luktar milt. Sätt små ostar i mitten, följt av mjuka ostar runt dem. Hårda ostar ska placeras på den yttersta delen av ost styrelsen eftersom de är svårare att skära.

Ostar ofta bäst i rumstemperatur. För att uppnå detta, ta dina ostar ur kylskåpet en timme innan servering. Hårda ostar kan kräva längre tid att komma fram till rumstemperatur men. Lämna ostarna inslagna för att hindra dem från uttorkning på grund av överexponering. Ta bort omslag strax före servering.

En ostbricka är ett av de enklaste kurserna att förbereda. Det ger den värd med en kreativ och konstnärlig utmaning samtidigt uppfyller guestsâ € smaklökar. Nu när du vet vad en ostbricka är, ha roligt att förbereda en för din nästa middagsbjudning. Bon appetit!

  • Hårda ostar bör placeras på utsidan av en ostbricka.
  • Getost.
  • Bocconcini, små bollar av färsk mozzarella, kan vara ett bra komplement till en ost styrelse.
  • Ost hjul åldrande på hyllorna.