Hur väljer jag det bästa Blue Corn?

December 21

Blå majs är en typ av mjöl majs som också anses vara en mjuk stärkelse. Till skillnad från gul eller buckla, majs, skalen av dessa kärnor innehåller celler som har blå pigment som ger denna version sin unika färg. Den bästa typen av blå majs beror på för vad du använder den; vanligtvis är de kärnor mals till måltider och mjöl. Det finns särskilda åtgärder att vidta när det gäller att lagra denna majs när du lagar mat hemma för att de inte blir förstörda. Även om de flesta färsk majs är att föredra för matlagning, vissa förespråkare tror att ekologisk majs är vida överlägsen på grund av dess smak och näringsinnehåll.

Traditionell gul majs ofta kokas och äts som de är, medan blåa versioner, å andra sidan, föredras för att göra mjöl. Den bearbetade mjöl används ofta för att göra tortillas och chips, medan måltiden kan användas för att göra muffins och pannkakor. Blå majs innehåller generellt mer näring än vanliga versioner, inklusive högre halter av järn, lysin, och zink. Vissa kockar tror att lägga limejuice för bearbetade blå majs kan bidra till att öka effekten av lysin, vilket hjälper till att bygga protein i kroppen. True blue corn kan också ha en blandning av blåvit till vita kärnor inom stjälkarna.

Innan matlagning denna typ av majs, se till att grönsak är friskast. Stjälkarna ska vara fast, och den känsliga kärnor inom bör inte blåmärken eller alltför mjuk i konsistensen. Säden bör placeras i kylskåpet omedelbart så att det förblir friskt tills du är redo att laga den. Om du inte planerar på matlagning majs i några dagar, överväga att placera stjälkarna i frysen. Eventuella mjöl gjorda av majs kommer också att behöva kylas behålla färskhet.

Ekologisk blå majs är en version där inga bekämpningsmedel används under dess skörd. Västra majs rootworms är särskilt problematiskt för blå majs jordbrukare, vilket är en av anledningarna till att bekämpningsmedel används för att skydda fälten. Förespråkarna menar att ekologisk majs är överlägsen i både smak och näring till blå majs som skördas på traditionellt sätt. Man tror att ekologiskt odlade majs innehåller också mer antioxidanter, såsom xantener, än vanliga typer av majs. Tänk på att ekologiska produkter är oftast dyrare, så det är klokt att väga fördelarna med denna typ av majs mot de merkostnader.

  • De flesta icke-gul majs används för att göra mjöl, eller ibland popcorn.