Vad är Larver?

December 20

En larv är en juvenil form av ett djur som skiljer sig väsentligt i sin kropp morfologi och inre organ än den vuxna organismen. Till exempel är en larv larv formen av en fjäril. Däremot unga människor är ganska mycket samma som vuxna människor, bara mindre. Ett larvstadiet är vanligt bland insekter, fiskar, amfibier, skaldjur och vissa mollusker, tagghudingar, annelids och andra. Vissa arter faktiskt utvecklas till en uteslutande larver form och stanna kvar där. Processen att förvandlas från ett larver till en vuxen kallas metamorfos.

Larvstadiet är en språngbräda till vuxen ålder för dessa djur. Det finns olika evolutionära fördelar med att ha en larvstadiet: allmänt, är scenen bättre optimerade för sin ringa storlek och aptit. Detta gäller särskilt för djurarter som tenderar att ha en "kvantitet framför kvalitet" evolutionär strategi - i vissa fall skulle det vara slöseri att producera tusentals vuxna direkt, eftersom många av dem skulle dö ändå, och skulle vara mer energi -hungry än larver. Den larver form ger dessa djur en "prövotid" - ett lågenergihus sätt att komma in i spelet att leva. Om larver form samlar tillräckligt med mat, antingen genom sina egna ansträngningar eller med hjälp av vuxna, det förtjänar examen till vuxen formen, och oftast, förmågan att producera sin egen avkomma.

Larva ges olika namn beroende på djuret de är associerade med. De har ofta ett fett, maskliknande utseende (särskilt bland insekter), andra gånger en mindre version av den vuxna, men med viktiga morfologiska skillnader. Variationen i larver är nästan lika stor som variationen i vuxna exemplar de växer in i. De flesta kräftdjur larver kallas en naupliuslarver, hummer larver är zoeas, sanna bugg larver är nymfer, trollslända larver är naiads, skalbaggar, bin och getingar har larver, flugor har fluglarver, mygglarver kallas wigglers, vissa blötdjur och annelid larver är kallade trochophores, fjärilar och malar har larver, är ål larver kallas leptocephaluses, groddjur har grodyngel och fisklarver är helt enkelt kallas larver.

Larver kan antingen vara stationära, nästan som ett foster, såsom geting larver, som livnär sig på livsmedel förs tillbaka till boet av vuxna. Andra larver är aktiva rovdjur eller parasiter, som HÄSTSTYNG larver, som infekterar människor. För insekter är larver ofta läggs i soporna eller stillastående vatten. I kontrollera insekter kan det vara till hjälp för att attackera larvstadiet snarare än de vuxna själva. Till exempel, för att eliminera myggor, är det lämpligt att dränera stående vattensamlingar, där larverna läggs. Denna strategi har bedrivits i årtionden världen. Ett särskilt effektivt exempel var under byggandet av Panamakanalen, där en effektiv skadedjursbekämpning programmet nästan eliminerat risken för malaria för kanalarbetare.

  • Alla fjärilar bringar den andra etappen av sitt liv som larver.
  • Larver är ofta läggs i soporna.
  • Maggots är larver som utvecklas till flugor.
  • Flugor börjar som larver, som fjärilar börjar som larver.
  • Inchworms är larver av Mätare.
  • Wasp larver kallas larver.
  • Fjärilar i deras larver tillstånd är larver.