Vad Är Washoe Tribe?

July 5

Det Washoe Tribe är en grupp av indianer som traditionellt bott i Great Basin, ett landområde som har avrinningsområden floder, berg och ett torrt klimat. Det var beläget i huvudsak i dagens Kalifornien och Nevada. Idag är det Washoe Tribe separeras i tre olika band: den Reno-Sparks indiska kolonin Reno, den Washoe stammen av Nevada och Kalifornien i Lake Tahoe och Susan indiska Rancheria i Kalifornien.

Enligt arkeologiska bevis, det Washoe folket anlände i Great Basin regionen med minst 4000 BC. De bodde halv nomadiska liv som jägare och samlare, främst på grund av det faktum att jordbruket var mycket svårt på grund av det torra klimatet. Under vintern, dock verkar det som de etablerade byar. Man tror det Washoe Tribe kan ha varit de första indianerna i regionen på grund av det faktum att de inte talade ett derivat av Numic liksom andra i regionen såsom Shoshone och Comanche.

Den Washoe levde på de hårda landar. De jagade bison, rådjur och kaniner, ibland behöva följa besättningarna i Great Plains. Folket var också ihållande kraftigt av pinjenötter, vilket skulle kunna samlas in i smutsen under träden. Stammen använde inte keramik på grund av dess nomadiska livsstil. Istället stammen utnyttjat tjocka vävda korgar som var i stånd att innehålla vatten och mat.

I den större enhet i samhället, var Washoe stammen delas upp i kärnfamiljer. Små grupper skulle försörja sig själva snarare än att arbeta som en stor kollektiv enhet. Som sådan, öppnade detta upp dem till mycket av den förstörelse som påverkade andra stammar, men på en mycket snabbare skala.

Den första kontakten med européer gjordes av spanska upptäcktsresande i slutet av 1700-talet. Det var inte förrän California Gold Rush 1848, dock att ett hot mot Washoe Tribe: s sätt att leva blev klart för folket. År 1857, den potatis kriget mellan europeiska amerikaner och indianer medfört stora förluster för Washoe. Gårdar flyttade in i området, förstöra stammens jaktmarker. Detta resulterade i många av de överlevande Washoe att söka arbete på rancher.

För ren nödvändighet för att överleva, det Washoe Tribe sammanfogas med andra indianstammar i Great Basin regionen i början av 20-talet. Den indiska omorganiseringen agerar, etablerat 1934, förutsatt federal hjälp och om erkännande och hjälpte bygga kolonier för den överlevande Washoe och andra stammar. Idag är det Washoe Tribe organiserade i olika platser, som lever med Paiute, Shoshoni, Maidu, Atsugewi och andra.

  • Den Washoe Tribe jagade bison, och ibland fick följa besättningar i Great Plains.
  • Deer var en typ av livsmedel som vanligtvis jagas av Washoe stammen.