Vad Är Återanvända?

January 11

Återanvända är en form av återvinning som är inriktad på att hitta nya användningsområden för poster som redan finns i hemmet, i stället för att kasta dem. Idén om återanvända kan innefatta att göra ändringar av objekt eller helt enkelt att hitta en nya sätt att använda objektet utan att ändra någon av de fysiska aspekterna. Här är några exempel på hur återanvända kan användas i hemmet till god nytta.

En av de vanligaste sätten att återanvända är att använda sig av gamla kläder. Denna ärevördiga metoden kan ta flera former. Ett sätt är att passera skjortor, byxor och andra kläder till någon annan när den ursprungliga ägaren inte längre vill bära kläder. Familjer använder ofta denna strategi genom att förmedla kläder som barnen har vuxit ur till yngre barn eller till vänner eller släktingar som kan i sin tur använda sig av dessa poster.

Det är emellertid även möjligt att använda sig av repurposed kläder genom att ändra stil och funktion av ett klädesplagg. Till exempel kan ett par jeans som är slitna vid knäna skäras av i ett par shorts för slitage runt huset. De återstående delarna av benen som är i gott skick kan användas för att skapa enkla grytlappar för användning i köket, eller som ett material i hantverk projekt, såsom skapandet av denim täckt tavelramar.

Samma allmänna princip gäller inredning. Ett litet rektangulärt köksbord kan målas eller lackeras för att göra en enkel skrivbord för en håla eller childâ € s rum. Samma bord kan förvandlas till ett soffbord genom att helt enkelt skära benen ner till lämplig höjd. Gamla vattensänggavlar kan ibland lösgöras från ramen och användas som dekorativa hyllor. Genom att förändra de fysiska egenskaperna, repurposed möbler kan ta på ett helt nytt liv och ge många fler år i tjänst.

Det finns andra former av återanvända som kan finna användning i miljöer utanför hemmet. Innehåll återanvända är en vanlig metod med sälj- och marknadsföringskampanjer. Snarare än kasseannonstexter som har visat sig effektiv i det förflutna, kan den kopian omarbetas och användas för att lansera en ny kampanj. Återanvändning av gammal kopia på ett nytt sätt och med några få ändringar sparar mycket tid och pengar, samt att skapa en brygga mellan vad konsumenterna är redan bekanta med och vad annonsör hoppas kommer att fånga uppmärksamhet och intresse av gamla och nya kunder likadana.

Även läkemedel är föremål för återanvända. Ofta läkemedel som utvecklas för att behandla en viss sjukdom är senare visat sig vara effektiva med andra villkor. Ett exempel skulle vara drogen budeprion. Utvecklad som ett verktyg för att hjälpa människor som vill sluta röka, har drogen också visat sig vara värdefullt vid behandling av depression och ångest för människor som har problem med antidepressiva läkemedel som är klassificerade som SSRI. Drug återanvända av denna typ har lett till befrielse från ett brett spektrum av medicinska förutsättningar för väldigt många människor.

Thrifty och kreativa människor har länge känt värdet av återanvända. I en tid när många människor försöker sträcka en redan stram budget, eller vill utveckla en grönare livsstil, lära sig att återanvända gör helt enkelt vettigt.

  • Möbler kan repurposed i hyllor.