Hur effektiva är Probiotika för förstoppning?

June 1

Effektiviteten av probiotika för förstoppning i den allmänna befolkningen har aldrig bevisats, trots påståenden om vissa som producerar information, särskilt på nätet, som anser det ett giltigt behandlingsalternativ. I bästa fall enligt University of Maryland Medical Center, med probiotika för förstoppning har gett blandade resultat. Fortfarande, för dem som funderar på behandlingar och kan ha provat andra saker, kan probiotiska behandlingar vara en av flera attraktiva förstoppning rättsmedel. De som genomgår sådan behandling bör noga övervaka utvecklingen mot lättnad.

Probiotika är ett vetenskapligt ord för hälsosamma bakterier. Medan bakterier är ofta förknippade med negativa sammanhang, vissa bakterier är mycket hjälpsamma och nödvändiga för korrekt biologisk funktion. Probiotika för förstoppning kan vara en möjlig behandling eftersom vissa av dessa nyttiga bakterier som naturligt lever i tarmkanalen kan bidra till att bryta ner maten bättre och stöd i rötningsprocessen. Det kan göra avfallsprodukter lättare att passera från kroppen.

Trots de blandade resultat, har probiotika för förstoppning visat sig ha en viss nivå av effektivitet för ett par olika befolkningsgrupper, däribland barn. I en studie från universitetet i Neapel i Italien, forskare följde 44 barn med kronisk förstoppning. Probiotika, särskilt Lactobacillus reuteri, gavs till några i gruppen medan andra fick placebo. Resultaten kom fram till att de med den probiotiska behandlingen hade mer frekventa tarmrörelser än de barn som fick placebo.

En annan studie ansåg probiotika för förstoppning hos äldre patienter. Återigen, var en viss förbättring noterades bland dem som tog behandlingen som diagnostiserats med mild, men kronisk förstoppning. Därför kan vissa reagera positivt på probiotisk behandling för tillståndet, men framgången är inte garanterad.

För den allmänna vuxna befolkningen, är mindre känt om effektiviteten av probiotika för förstoppning. Om probiotika fungerar för vissa grupper av människor, då andra inte i samma demografi kan vara intresserad av att prova dem också, särskilt om andra behandlingar producerar ingen lättnad. Lactobacillus, Sacchromyces boulardi och bifidobakterier är vanliga former av probiotika som kan erbjuda vissa lättnad för förstoppning. Dessa kan hittas i vissa livsmedel, såsom yoghurt, men kan också hittas som kosttillskott.

Om att köpa probiotika som ett komplement, de kommer oftast i kapselform med namn och antalet levande bakterier som räknas. Kapslarna bör endast tas enligt anvisningarna. Om effektiva, lättnad innebär i allmänhet att användaren har mindre belastning och smärta, och lösare tätare tarmrörelser. Människor bör kontakta läkare om symtomen inte förbättras efter att ha provat en probiotisk behandling; i vissa fall kan läkaren råda mer än en typ av behandling för att lösa problemet.

  • Probiotika kan hjälpa stöd i rötningsprocessen för att förebygga eller lindra förstoppning.
  • En läkare kan hjälpa till att avgöra om probiotika är det bästa valet för att hantera förstoppning.
  • Probiotika finns i livsmedel som yoghurt.
  • En studie visade att probiotika hjälpte vissa äldre patienter med kronisk men mild förstoppning.
  • Tillfällig förstoppning i allmänhet ingen anledning till oro.