Vad är advokat felbehandling försäkring?

January 16

Advokater "felbehandling försäkring är en politik som monetärt skyddar advokater när de ger osunda juridisk rådgivning. Även om varje policy är något unikt, i allmänhet denna policy täcker eventuella kostnader som en advokat när han gör en orätt till en betald klient. Det kan också gälla om det juridiska ombudet bevisas grovt inkompetent under en rättegång. Denna typ av täckning är oftast söks av någon typ av juristfirma som företräder klienter, och kostnaden för advokat felbehandling försäkring varierar till yrket.

Under normala omständigheter är advokaters felbehandling försäkring tillämpas när någon typ av juristfirma börjar fungera som ett företag. Det finns många fall där de professionella kan göra ett ärligt misstag och råda en klient att göra något som inte kan vara i sina bästa intressen. Denna typ av politik skulle skydda den advokat om klienten hamnar lider skadestånd på grund av det. Eftersom regionala lagar är så komplexa och ofta öppet för tolkning, kan både advokaten och klienten känner att lagen på sina respektive sidor. Advokater "felbehandling försäkring försäkrar att om en sådan fråga ända höjdes, skulle advokaten inte behöva betala för representation ur egen ficka.

En annan aspekt av advokat felbehandling försäkring betalar för faktiska skador. Om frågan var att gå inför en domare och en dom returnerades till förmån för käranden, skulle politiken betala för eventuella uppkommit utbetalningar upp till den definierade maximala. Många av dessa typer av ärenden kan hamna vänder betydande belopp när advokat hittas försumlig. Advokatbyråer bär ofta advokat felbehandling försäkringar med höga skuldtäckning. När domar kräver utöver vad försäkringen skulle betala, är den advokatbyrå som ansvarar för att lösa skillnaden.

Ett typiskt fall där advokat felbehandling försäkring skulle vara nödvändigt kunde hittas i nästan varje aspekt av lagen. Till exempel, om en kriminell advokat inte infört bevis i sin ägo som skulle bevisa sin klients oskuld, skulle den misstänkte ha laglig rätt att lämna in en stämnings. Samma typ av situation skulle kunna ske inom bolagsrätt när en advokat misstag lämnat ut en enkel klausul i ett kontrakt. Enkla misstag kan oavsiktligt orsaka kunden att drabbas av en monetär förlust, och felbehandling försäkring är till för att skydda advokat.

  • Advokater "felbehandling försäkring skyddar en advokat om han gör ett misstag som oavsiktligt kostar en klient en stor summa pengar.