Beskärning lövträd

December 26

För dem som aldrig har gjort det förut, och för dem som bara har gjort det varje gång på ett tag, beskärning lövträd kan vara lite knepigt. Anledningen till detta är att de flesta människor har en tendens att tro att beskärning är inget annat än loping bort de delar av ett träd som de inte vill ha längre. Sanningen är att mer eftertanke bör sättas in i beskärning processen, eller så kan du hamna orsakar outsägligt mängder skada på dina träd. Lyckligtvis är allt du egentligen behöver göra följa dessa riktlinjer.

  • Varför gör ni det? Alla beskärning av lövträd borde verkligen göras av en anledning, och en som är noggrant genomtänkt innan du ens göra det första snittet. Är trädet sjuka, du förhindrar ett problem sprider sig, eller är det av någon annan anledning? Medan beskärning ditt träd för utbildningsändamål är okej, du borde verkligen begränsa skär till de situationer när ditt träd verkligen behöver det.
  • Välj den bästa tiden. Även om det finns situationer när det är okej för dig att beskära ditt träd året runt, egentligen finns det bara ett fåtal gånger om året när du ska göra något beskärning. Dessa tider är vanligtvis kommer att vara under senvintern eller tidigt på våren. På så sätt ditt träd kommer att ha den maximala mängden tid att läka från trauma tillfogat den. Medan beskärning kan behövas, är det fortfarande traumatisk för dina träd. Om det görs på andra tider på året du kan hamna orsakar ditt träd att dö om du inte är försiktig.
  • Använd rätt verktyg. När du börjar beskärning, måste du se till att du har rätt verktyg. Generellt sett finns det bara tre verktyg som du behöver, även om det finns flera andra som du kan använda för att hjälpa till att göra uppgiften så enkelt som möjligt. De fyra verktyg som du behöver är saker som handen klippverktyg, lång hanteras grensaxar och handkvistsågar. Se till att du har dessa verktyg, och att de alla är i gott skick innan du börjar använda dem.
  • Hur man beskära ordentligt. Det finns alla typer av nedskärningar som du kan göra när du är beskärning, men vad du verkligen måste förstå är hur man beskär korrekt. Vad detta innebär är att du behöver veta det korrekta sättet att skära. Dessa nedskärningar måste vara slät och jämn, undviker och alla trasiga tårar om möjligt. Ytterligare mer, ska du bara klippa precis ovanför en frisk knopp, och med en svag lutning för att främja insamling av vatten som behövs för en sund tillväxt.

Tänk på att dessa är bara de mest grundläggande riktlinjer för beskärning lövträd. När du har bemästrat dessa kan du sedan börja förgrening ut och försöker några av de mer esoteriska och avancerad teknik. Bara vara säker på att du tränar din mer avancerade grejer på något som du inte har något emot att bli av om det går dåligt.