Vad är en bärbar ATM?

December 31

En bärbar ATM, eller sedelautomat, är främst avsedd att användas på tillfällig basis. Detta kan innebära användning vid evenemang eller festivaler idrotts där kunderna inte har enkel tillgång till fast positions bankomater. I de flesta fall fungerar en bärbar ATM över ett trådlöst kommunikationsnät med lämpliga skyddsåtgärder säkerhets.

En bärbar ATM allmänhet inte behöver någon form av trådbunden dataanslutning. Istället är det enda tekniskt krav tillgång till en strömkälla, som vanligtvis kan vara ett vanligt eluttag. Men de flesta leverantörerna arbeta med arrangören för att hitta en lämplig plats för maskinen, med särskild tonvikt på belysning och säkerhet så att kunderna kan få pengar på ett säkert sätt, även när det är mörkt.

Det finns en bred variation av designer för huset hos sådana uttagsautomater. Vissa är så enkelt som ett litet tält för att skydda maskiner från regn eller mer extremt väder. I andra fall kan de uttagsautomater komma innanför en släpvagn eller annan bärbar stuga byggnad.

ATM kommunicerar med det elektroniska systemet bank via trådlösa telekom. Detta är ett separat nätverk till telefon nätverk, vilket betyder att det inte påverkas av lokala telefonanvändning. Detta kan vara viktigt eftersom mobiltelefonnät upplever ofta problem i samband med t.ex. festivaler, när användningen är betydligt högre än vid andra tider och platser. Kommunikationssystemet används av bankomaterna kommer att krypteras betydligt säkrare än vanlig röst eller data trådlös användning.

Även leverantörerna se "bärbar ATM hyra," finns det ofta ingen avgift för att få maskinerna vid ett evenemang. Detta beror på att leverantören gör sina pengar genom att ta ut en serviceavgift för de människor som tar ut kontanter. Detta dras av från kundernas bankkonton.

Den vanligaste Ställ in är för en bärbar ATM som ska levereras av leverantören i ett tomt tillstånd. Leverantören kommer sedan hyra ett lokalt vaktbolag ta kontanter till platsen för att ladda maskinen. Detta företag kommer då att samla in några återstående kontanter i slutet av evenemanget.

Ett företag som erbjuder en bärbar ATM tjänst kräver normalt ett minsta antal personer som skall delta i evenemanget som ATM hyrs. Detta är vanligtvis i området av 5000. Detta är att se till ATM får tillräckligt bruk att bolaget inte miste om högre intäkter på annat håll. Människor organiserar mindre evenemang normalt bli ombedd att lämna en deposition som kan eller inte kan återbetalas, beroende på graden av transaktioner som nåddes under evenemanget.

  • En kvinna att ta ut kontanter från en bärbar ATM.