Vad är en Picture Frame Screen?

September 21

En bildram skärmen är en fristående golvskärm, vanligen med tre eller flera paneler, som håller foton. Används ofta som en dekorativ del av heminredning, kan den också användas som rumsavdelare. En bildram skärm kan också användas som en typ av privatliv skärm för sovrummet. Detta möjliggör avskildhet för att dela in ett litet område av rummet, typiskt under påklädning. Det finns många stilar av bildram skärmar, oftast byggda av material som trä ramar och glaspaneler.

En välkänd stil av bildram skärmen är Shoji skärmen. Detta är en japansk design, vanligtvis med hjälp av japansk stil rispapper för panelerna och färdiga trä för ramen. Många av dessa Shoji ramar har handgjorda orientaliska mönster, såsom bambu print.

En annan typ av bildram skärmen är en som är dubbelsidig. Dessa skärmar tillåter skärmar av bilder på båda sidorna av skärmen. De flesta alla bildram skärmar är vikbara. Dessa hopfällbara designer är bekvämt för kompakt förvaring.

Dubbelsidiga bildram skärmar kan innefatta allt från tre till sex paneler. Det är typiskt för en bildram skärm för att hålla en 5x10 tum (12,7 cm x 17,8 cm) foto. De flesta håller cirka 10 bilder per panel, även om detta kan variera beroende på stil. Gångjärnen på dessa skärmar är oftast gjorda i lackad mässing, även om olika andra material kan användas.

För praktiska, kommer de flesta stilar av bildramen skärmar konstrueras med Plexiglas material. Den Plexiglas används för bildram skärmrutor anses vara mer robust än vanligt glas, eftersom det är allmänt okrossbar. Några vanliga träslag för ramen inkluderar gran och ek. Olika typer av finish och fläckar används för att göra en bild skärm ram, inklusive rosenträ, honung, svart, och naturlig.

Förutom att lagra och visa personliga foton, kan en bildram skärm också användas för att visa dokument och konstverk. Det är ett kreativt sätt att dekorera ett rum, samt en tradition i många asiatiska hem. Under åren har dessa skärmar blivit allmänt använda i moderna västerländska hem också. De flesta stilar av bildram golvskärmar är ungefär 63 inches (160cm) i höjd.

Många bildram skärm konstruktioner med löstagbara fasade mattor för foton. Vare vanliga glasrutor eller säkerheten Plexiglas materialet används, är de flesta tillverkade för att motstå bländning. Förutom de orientaliska mönster, vissa är traditionella amerikanska mönster, medan andra har art déco stilar.

  • Många bildram designer kommer med löstagbara fasade mattor för foton.