Vad bör jag tänka när man köper en strykbräda?

October 6

En strykbräda är en oumbärlig post i de flesta hem. Det är nödvändigt för att hålla kläder prydligt pressade. Den ödmjuka strykbräda har funnits i olika former sedan Flatirons kom till som ett sätt att trycka rynkor av kläder. Den standardstrykbräda består vanligtvis av en platt metallplatta, smalare vid en ände, med hål för ventilation, svetsade på toppen av en teleskopisk stativ som låses på plats på olika höjder. Plattan är vanligen täckt med någon typ av stoppning och ett dekorativt lock gjort av värmebeständigt tyg.

Andra typer av strykbrädor finns också. Den populäraste strykbrädan för dorm studenter är den lilla, bärbara typ som sitter på fyra ben på en bänk eller skrivbord. Det enda problemet med denna strykbräda är att frambenen är så nära slutet av styrelsen att de kan hindra en från att placera kläder ordentligt på bordet. Detta är särskilt problematiskt när stryk hylsor eller något som behöver passa runt änden av strykbrädan.

En annan typ av strykbräda är monterad på en garderobsdörr eller till en särskild panel. Denna strykbräda är fäst vid toppen, förankrad endast i ena änden och faller ned från dörren. Detta alternativ är ett stort utrymme sparare och bra för lägenheter eller mindre bostäder. Husägare bör överväga vilka verktyg kan vara nödvändigt att montera strykbrädan, och om han eller hon har den tekniska kunskapen att göra det.

En standard strykbräda är tillgänglig från nästan alla butik som säljer husgeråd, vanligtvis för omkring US $ 10- $ 15. Den som vill köpa en bör tänka på var den kommer att vikas och förvaras, och om det är justerbar i höjd. Om fler än en person använder strykbrädan, är funktionen höjdjustering en nödvändighet. Bärbara strykbräda kosta ungefär samma som standard typ, och list styrelser är dyrare, eftersom de innehåller monteringsdetaljer. När du köper en strykbräda, bör en person överväga hur ofta det kommer att behövas, där den kommer att placeras, hur mycket utrymme som finns tillgängligt och pris.

  • Bottnen av ett strykjärn.
  • Ett strykjärn.