Vad är en Lön Disclosure?

September 29

Lön avslöjande kan ha 02:58 diskreta definitioner. Det kan innebära en arbetsgivare som krävs av en stat, land eller stad byrå för att ge information om vad vissa anställda betalas, oftast verkställande medarbetare. En annan definition av denna term är om potentiella medarbetare, som kan ställas in anställningsintervju vad deras nuvarande lön är, och kanske undrar om de ska lämna ut den. Dessutom kan löne utlämnande avser en anställd berätta en annan hur mycket han / hon gör: ett förfarande kan nedslås av vissa arbetsgivare.

Den första definitionen av löne avslöjande är den vanligaste. Många städer, stater eller länder har regler om vad löneuppgifter måste göras tillgänglig. Ofta påverkar detta de som innehar offentliga arbeten, men den exakta lönebelopp många bara behöver lämnas ut om folk gör över en viss summa pengar. Privata företag eller ideella organ kan ha löneupplysningsregler också, och de kan behöva lämna ut till allmänheten eller åtminstone till styrelseledamöter den totala mängden eventuella befattningshavare utgår.

En het debatt kan existera om behovet av att följa löne riktlinjer eller regler offentliggörande. En individ som har sin lön avslöjas kan känna att privatlivet kränks. Andra hävdar att sådant utlämnande är viktigt eftersom det gör det tydligt vilken nivå av kompensations befattningshavare har och om det är rimligt eller i överskott. Med andra ord kan det hålla chefer eller högre avlönade anställda från att ta emot för mycket lön.

Frågan om att ta emot lön avser förvisso för den presumtive anställde som försöker få ett jobb. Många är rädda för att avslöja låga lönebelopp i tidigare arbeten kan innebära att de anställs vid lägre än normala mängder på nya jobb som de gäller. Det är viktigt att inte ljuga om tidigare lön om bad denna fråga genom en intervjuare, men det finns sätt att snurra på frågan så att förväntan om en högre lön är klart. Om du tillfrågas, kan människor helt enkelt konstatera deras tidigare lönebelopp, och sedan säga något i stil med, "Det är en av anledningarna till att jobbet inte var en bra passform för mig." Även människor bör forskning lönerna som är genomsnittet i jobbet för som de tillämpar och använder denna information när det gäller att begära en lön.

Vissa företag kan avskräcka löne avslöjande av en anställd till en annan. Det är ändå en vanlig metod, och de anställda jämföra varandras löner kan vara till någon nytta. Folk gillar Betty Ledbetter, som inte finner sig hon var underbetalda avsevärt för många år, var oförmögen att agera och lämna in en diskriminering kostym tills Högsta domstolen ansåg kostymen var för sent. Hennes erfarenhet, kommer till nationell uppmärksamhet under 2008, kanske uppmuntrar anställd till anställd lön avslöjande som ett sätt att kontrollera löne kapital. Dock kan inte alla anställda betalas exakt samma, och en oro arbetsgivare kan ha är att motivera löneskillnader om två anställda är inte lika i prestanda. Arbetsgivarna känner ibland att diskussionen om lönerna kan underblåsa spänningar, svartsjuka och fattiga känslor på arbetsplatsen.

  • Vissa arbetsgivare avskräcka löne avslöjande på arbetsplatsen för att undvika avundsjuka mellan de anställda.