Hur att bryta in på en Ham Radio Kontakt

August 9

Ibland kan du inte vänta till slutet av en kontakt för att ringa en skinka radiostation. Avbryta en annan kontakt kallas bryta in (eller bryta). Det korrekta förfarandet är att vänta på en paus i kontakten och snabbt säga "Break" (eller skicka BK med morsekod) följt av ditt anropssignal.

Varför vill du göra det här? Kanske du har en nödsituation och behöver ta kontakt direkt. Oftare, du ställer in en kontakt, och deltagarna talar om ett ämne som du är bekant; om du väntar för kontakten till slutet, kanske du inte att kunna bidra eller hjälpa.

För att bryta i en kontakt, så här:

 1. Lyssna efter ett bra tillfälle att göra din närvaro känd.

  När stationerna omkopplaren sändande och mottagande roller, det är oftast en bra tid att bryta in Du kan höra ungefär så här:. "Så, Sharon, tillbaka till dig. AE7SD från NOax. "
 2. Snabbt göra en kort överföring.

  Var inte blyg och vänta tills den andra stationen för att börja sända. Säg "Break", följt av ditt anropssignal, bara en gång.
 3. Vänta med att se om någon station hörde din sändning.

  Om en station hör dig, kan operatören säga ungefär så här: "Det här är AE7SD. Vem är brytaren? "

  Om ingen hör din sändning, börja om med steg 1.

 4. Svara som om du besvarar ett CQ.

  Säg så här: "AE7SD, det här KD7FYX [upprepas två gånger]. Över. "
 5. Beroende på omständigheterna, ge ditt namn och plats innan du fortsätter att förklara varför du bröt in.

  Vid den tidpunkten, kan stationerna engagera dig i ytterligare samtal, och du kommer att vara i en trevägs QSO. Men ibland kommer de inte vill ha en tredje part i kontakten, i vilket fall du ska bara hövligt skriva under och gå vidare till nästa kontakt.