Vad är vattenskidor?

August 17

Vattenskidor är en motionsidrott avnjutas i sjöar, floder, och mindre ofta, havet. Den skidåkare dras bakom en motorbåt via en ski rep, zippa ovanpå vattnet på en eller två skidor. Nybörjare lär allmänhet på dubbla skidor, sedan vidare till en enda skida.

Vattenskidor har gummigjutna bindningar för att hålla fötterna på plats. En uppsättning av dubbla skidor har bara en enda bindande för varje skida, men om en av dubbeln görs för att eventuellt användas som en enda skida, kommer det att innehålla två bindningar. Till skillnad från en skateboard hållning där ledningen foten rakt och den bakre foten är vinklad, bindningarna på en enda skid båda orienterade rakt fram. Toes pekar på den främre spetsen av skidan, en fot direkt bakom den andra. Vattenskidåkning kräver en god känsla för balans.

För att göra ditt bästa vattenskidor, måste skid vara rätt längd för skidåkare bygga. Generellt vattenskidor är ungefär tre gånger bredare än snö skidor, och är gjorda av glasfiber kompositer. Vissa erfaren entusiaster från 1970- och tidigare kanske fortfarande har trä vattenskidor undanstoppad i garaget eller båt.

Den nedre konturen av en vattenskid har mycket att göra med hur skidan kommer att utföra. En något konkav botten är standard. Tävlings skidor har ofta djupa konkava bottnar som reagerar mycket snabbare, gräva i vattnet, och kasta en fin spray när åkaren lutar in i eller bort från båten.

Vattenskidåkning kräver skidåkaren att sätta på en flytväst som kallas skidväst. Vissa vatten skidåkare föredrar också att bära skidhandskar för att upprätthålla ett bättre grepp om repet handtaget. Åkaren får i vattnet och kastas repet handtaget efter att få fötterna placeras i skidbindningar. Nylon ski rep fästs med en karbinhake till ett U-bult på baksidan av båten.

Skid rep finns olika längder, med kortare rep som används av mer avancerade åkare. Om ett rep är för lång, det finns för mycket slack i varv. Repet kan ha en dubbel eller ett enda handtag.

Båten som ska bogsera skidåkare drar sakta bort tills repet lärs. Åkaren måste balansera i vattnet, "sitta" på baksidan av skidan (s) i en squat position, armarna utsträckta, hålla repet handtaget. Skidan eller skidor måste hållas ut framför skidåkaren med spetsen (er) som sticker ut från vattnet. När du är klar åkaren kallar vanligt, Hit det! Och båten accelererar med full fart för att få skidåkaren upp. När åkaren har stått upp helt, stöder båtägare på gasen till marschfart.

Alla båtar kastar en väckarklocka eller väg spottas vatten bakom prop. Vattenskidåkning innebär vanligtvis zippa och tillbaka över spåren. Vissa vattenskidor är gjorda med ett litet hål i ryggen för att kasta upp en tall spray av vatten som kallas en "tupp svans." Rooster svansar gör vattenskidor mycket prålig.

Medan vattenskidor, kan en skidåkare använda handsignaler för att kommunicera med folket i båten. A tummen indikerar ner skidåkaren vill sakta ner, medan en tummen upp indikerar ett behov av snabbhet. När åkaren faller eller sjunker, måste en röd flagga hållas upp i båten tills skidåkare och repet återvinns. Detta är för att varna andra båtägare närheten bo klart. Därför kräver vattenskidor minst tre personer: föraren av båten, flaggbäraren vars jobb det är att titta på vattenskidåkare hela tiden, och skidåkare.

Vattenskidor är en mycket populär aktivitet, skapad 1922 av Ralph Samuelson i Minnesota. Idag, slalomskidor, hydrofoiling skidor är alla extra sport bärs av vattenskidor.

  • Skid linor är tillverkade av tjock nylon.
  • Skid rep är fäst till en U-bult på baksidan av en båt.