Vad är ett Derby hatt?

January 14

Ett derby hatt är också känd som en plommonstop. Ita € SA rundad, hårt toppad hatt med en liten brätte. Svart är den klassiska färgen på ett derby hatt och mössa kan ha en matchande band runt sin krona, eller mitten. Ullfilt är den klassiska tyg som används för att göra derby hattar.

Fårull är oftast den enda ull som används för att göra ullfilt derby hattar, eftersom det ger en fin, hård styrka till hatten. Kaninpäls filt och bäver filt används när mjukare hattar ville och vanligtvis inte används för att göra derbyt hatten stilen.

Derbyt hatten har sitt ursprung i 1850. Det uppfanns för brittiska spel warden, James Coke som han ville ha en robust hatt att bära när han var till häst söker tjuvjägare på sin egendom. Snart var alla typer av män bär derbyn, eller bowlare, från bankirer till bussförare. Män av alla sociala och ekonomiska klass hade derby hattar och derbyt noteras som den första hatten som mass producerades vara överkomliga för alla män.

Derbyt hatten var en av de mest populära mäns hattar för nära sjuttio år. Män började bära derby hattar snarare än höga hattar på 1850-talet och sedan började bära fedora hattar stället derby hattar på 1920-talet. Men komedi stjärnor Helan och Halvan var bar en derby hatt hela 1920 och 1930 i sina filmer och det var deras signatur stil. Även butiker som säljer hattar i dag har namn för sina derbyn såsom Laurel och Hardy Bowler och Helan och Halvan Derby hatt. En Laurel och Hardy skit, 1927 inkluderar en gag som innebär blandas ihop derby hattar.

Stumfilmsstjärnan Charlie Chaplin hade också en signatur derby hatt. Vissa kvinnor bar också derby hattar trots ursprungligen att de såldes som mäns hattar. Kvinnor som utförs i cirkusen eller kabaréer var kända för att bära derby hattar och senare derbyt hatten, kallas kubb såldes som en kvinnas hatt. Kvinnornas derby hatt var ofta säljs med kastare handväska, som är en stor, enkel handväska med handtag i toppen som ser ut som det lätt skulle kunna hålla ett bowlingklot.